RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 65

Týden se s týdnem sešel a my jsme si pro vás připravili rekapitulaci 65. epizody dobrodružství Stříbrných šípů. Pokud si chcete jen připomenout události minulé, nebo se zkrátka nemůžete dočkat nových epizod a ty předešlé nestačíte shlédnout, čtěte vesele dál. Ale pozor, buďte varováni, jak to, tak u rekapitulací bývá, následující odstavce jsou plné spoilerů!

Dobrodružství našich hrdinů tentokrát pokračovalo dosti poklidně, poněvadž Stříbrné šípy se stále snažily zorientovat ve velice bizardním cizím světě. Mistr Laiden je ještě doprovodil do blízkého hostince a domluvil, že tam za nimi přijdou průvodci, které si mohou najmout, aby se snáze dostali tam, kam potřebují.

Skupina si mezitím krátila čas tím, že vyzkoušeli různá cizí jídla, Effi vyhrála v páce nad místním vyhlášeným Warforgem a tak dále. Aaron mezitím pomocí jejich kouzelné helmy kontaktoval Violin a zeptal se jí, jestli alespoň trochu netuší, v jaké vrstvě Abyssu se nachází, aby jim to usnadnilo pátrání. Violin bohužel přiznala, že neví prakticky nic, ale řekla mu alespoň, že je tam absolutní tma, ale cítí, že tam proudí vítr.

Nedlouho poté se Stříbrné šípy setkaly se slíbenými průvodci a když jim tyto informace předaly, průvodci usoudili, že Violin se pravděpodobně bude nacházet v jedné z vrchních vrstev. Přislíbili jim tedy, že pokud si jejich služby zaplatí, rádi s nimi na cestu vyrazí hned další den.

Dohoda tedy byla na světě a Stříbrným šípům nezbylo než čekat. To by ale nebyli naši hrdinové, kdyby se jim něco nestihlo zkomplikovat. Aaron totiž ve městě zahlédl muže zvaného commander Gruush, jak uzavírá jakousi dohodu s podivným stvořením, které nedokázal identifikovat. Ve světě tak zvláštním a pestrém jako jsou Outlands by si z toho normálně asi nic nedělal, ale El mu sám od sebe řekl, že má z Gruushe divný pocit a že by podle něj stálo za ověření, co má v plánu.

Zbytku skupiny se to příliš nelíbilo, už kvůli tomu, že Gruush byl vůdcem místní vojenské jednotky, ale když s El souhlasil i pan Chlupáč a Chicho s Aaronem chtěli své společníky poslechnout, nakonec se tedy rozhodli, že do toho půjdou s nimi.

Effi tak vyrazila za Gruushem, tvrdíc mu, že se chce přidat do jeho jednotky, čímž rozptýlila jeho pozornost. Zneviditelněný Aaron a na malá zvířátka proměnění Sasha a Baahir se mezitím proplížili do Gruushovi pracovny a kromě popisu různých lokací a podobně tam našli papír, na kterém byly instrukce, navádějící k tomu, aby adresát dopisu, pravděpodobně sám Gruush se svou jednotkou, prozkoumali místo, na které naposledy mířil Kraa Khal – muž, který chtěl kdysi Chicho obětovat v rituálu, ale místo toho jí „omylem“ odemkl magické schopnosti a pravděpodobně i nějak vytvořil její spojení s panem Chlupáčem.

Aaron si tento vzkaz přečetl a než stihl cokoliv říct, ucítil, jak z El vyšel pocit obavy, načež El Aarona ovládnul a papír roztrhal na kusy.

  • Co má commander Gruush společného s Kraa Khalem?
  • Co El vyděsilo tak moc, že ovládl mysl Aaronovi?
  • Dokáží naši hrdinové Violin najít, aniž by navždy bloudili v Abyssu?
  • A jaká další překvapení na skupinu čekají ve světě, kde je doslova vše možné?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!