RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 64

Pozor, odvážný dobrodruhu! Narazil jsi na rekapitulaci 64. epizody dobrodružství Stříbrných šípů! Tyto rekapitulace jsou tu pro ty, co nestíhají sledovat všechny díly, nebo si chtějí připomenout události minulé, než se ponoří do nových dobrodružství. Pokud si epizodu ještě neviděl a chystáš se na ni, pokračuj ve čtení jen na vlastní nebezpečí – následující odstavce totiž budou plné spoilerů.

Epizoda začala poměrně netypickým způsobem. Navzdory tomu, že se Stříbrné šípy v minulosti už utkaly s démony, drakem a dalšími obludami, nyní na ně čekal úkol mnohem komornější – pochytat kočky Dorianovi tetičky Olívie. Po divokém závodě s časem, plném všemožných překážek, se to skupině bezchybně podařilo. Naši hrdinové tak přivedli kočky zpět domů a Olívie jim slíbila, že zařídí Marianino osvobození.

Při rozhovoru s tetičkou také přišla řeč na situaci v Parusu. Tetička prozradila, že o ní neví mnoho, ale podle všeho město skutečně létá ve vzduchu, je téměř nemožné se z něj a do něj dostat a pod ním se dokonce nacházejí mrtvoly lidí, kteří z létajícího města skáčou dolů. Také Dorianovi připomněla, že kdyby se něco stalo jeho otci, on je pořád dědicem titulu nejvyššího kouzelníka Parusu. A v neposlední řadě Doriho a Sashu překvapila tím, když jim řekla, že jejich bratr Albert, který v Parusu na rozdíl od nich zůstal, protože neměl žádné kouzelnické nadání, je od jejich ukrytí vydáván zbytkem rodiny za Doriana, právě kvůli onomu dědičnému titulu.

Effi pak ještě využila příležitosti a s pomocí Olívie zařídila, aby její bratr mohl být legálně pohřben u Chicho na dvorku. Při následném komorním a dojemném pohřbu Effi pronesla, že bratrovi prozatím zanechá své bývalé jméno, Effedriel, a až získá zpět svou mužskou podobu a paměť, přijde si ho vzít zpátky a jemu dá jeho jméno, které mu čarodějnice vzala.

Po pohřbu se skupina vydala dokončit posledních pár povinností před odchodem do Outlands. Baahir postavil Chicho kurník zdobený hlavou Strážce, Aaron poslal do Runkertinku dopis pro Rexe, aby mu vysvětlil celou situaci se Starším mozkem a Dorian se naučil nová kouzla.

Následně ale přišel čas vydat se na novou cestu, do nových sfér existence. Fallan ještě na poslední chvíli obdržel zprávu z Fest la Rest, že se tam musí vrátit něco vyřešit. Skupinu tak dočasně opustil, ale domluvil se s mistrem Laidenem, že pak s jeho pomocí skupinu i v Outlands najde.

Zbytek skupiny však byl připraven a mistr Laiden je přenesl do Outlands, konkrétně do Tradegate, kde Stříbrným šípům nestačil rozum stát. Démoni, andělé a další podivné bytosti se v onom ohromném městě pohybovali jeden vedle druhého, měnili spolu předměty, nakupovali, povídali si a podobně. Naši hrdinové si tam zatím stihli jen směnit peníze a koupit mapu, netušíc, co je čeká.

  • Jaké dobrodružství na Stříbrné šípy čeká v Outlands?
  • Dostane Effi příležitost pomstít svého bratra?
  • Povedou další kroky skupiny do Abyssu, nebo kamsi za bohem Staršího mozku?
  • Mohou v těchto cizích zemích naši hrdinové potkat někoho ze svých starých nepřátel?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!