RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 62

Rekapitulace 62. epizody dobrodružství Stříbrných šípů je tady! Ale buďte varováni – pokud jste epizodu ještě neviděli, následující odstavce jsou plné spoilerů.

Naši hrdinové se rychle vzpamatovali z velice náročného souboje a začali prohledávat místnost, ve které k němu došlo. Kromě toho že našli spousty zlata a nějakých magických předmětů, zjistili, že tělo Satyra, které s sebou krysy celou dobu tahali, a které ukradli z márnice, skutečně patří Effinu bratrovi, který u sebe navíc měl dopis adresovaný jí.

Ukázalo se, že její bratr ji přišel hledat z pláně Feywild, ale nedařilo se mu, a tak se rozhodl vyhledat pomoc u čarodějnice, u té samé, která proměnila Effi na ženu. Jak to tak ale s dohodami s čarodějnicemi bývá, vymklo se to z rukou, a čarodějka mu místo pomoci vzala jeho osobnost a on se tak stal Bezejmeným. Effi si díky tomu uvědomila, že si bratra vlastně vůbec nepamatuje, a ještě více v ní zesílila touha čarodějnici zlikvidovat.

Následně se skupina přesunula za panem Laidenem, kterému oznámili, že hrozbu, která usilovala o ukončení jeho života, odstranili, a požádali jej o další informace. Laiden vysvětlil, že krysy po něm pravděpodobně šly, protože on skutečně je klíčem k dostání se do jedné z takzvaných vnějších plání – paralelních světů, ve kterých vše funguje zcela jinak než v tom materiálním.

Skupina se tak začala pomalu smiřovat, že pokud chtějí zachránit Violin a celkově pokročit v jejich dlouhodobém dobrodružství, tak jim nezbude nic jiného než se také vydat do oněch vnějších plání. Mezitím ale také začali s mistrem Laidenem diskutovat nad Starším mozkem a nad tím, co by vlastně mohl chtít.

Nakonec konečně došli k tomu, že se zdá, jakoby se Mozek snažil posílat nějakou zprávu, ale vždy, když ji pošle, tak někdo zemře (zabijí ho Githyanki) a objeví se na psioniku naladěné bytosti, které to k mrtvole láká, aniž by pořádně věděly proč. Při otázce jakou zprávu by mohl Mozek posílat, skupinu napadlo zamyslet se nad tím z jiného pohledu. Vzali první písmena ze jmen osob, které Githyanki zabili, a míst, kde se to stalo, s tím, že například Bezejmený sloužil jako mezera, a k jejich překvapení – písmena skutečně začala dávat dohromady slova.

Podařilo se jim s jistotou rozluštit „Pomoc“ a „Ilsensine“, načež jim Laiden řekl, že se jedná o mindflayerského boha. Skupina tak usoudila, že Mozek zjevně volá o pomoc a snaží se kontaktovat všemožné psionické bytosti, aby se toho kdokoliv chytil – proto i Aaron na místech vraždy vždy něco cítil. Zbytek zprávy zatím skupina nesložila, ale i tohle jim stačilo k tomu, aby jim došlo, že zkrátka musejí najít Starší mozek a celou situaci pochopit a zastavit, aby zarazili další zbytečné vraždění nevinných.

Aaron se pak ještě pokusil kontaktovat svého starého mistra Rexe a zjistil, že i on sleduje zprávy Mozku stejně jako oni a je plně přesvědčen, že hledá přeživší členy řádu. Aaron ho zkusil varovat, ale Rex si nenechal říct a ve své cestě pokračoval.

S tímto kvantem nových informací se skupina odebrala ke spánku a Baahirovi se zdál zvláštní sen. Zjevila se mu v něm podivná šestiruká kostěná postava, která mu řekla, že stačí vzít jeden život, aby nemuseli umírat další, načež se Baahir v šoku probudil.

  • Kde je Starší mozek a co jej ohrožuje?
  • Jaký význam měl Baahirův děsivý sen?
  • Rozluštila skupina celou zprávu Staršího mozku, nebo se v ní skrývá i více?
  • Je skupina připravena na cestu naskrze pláněmi?
  • Co čarodějnice chce po Effi?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!