RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 60

Pozor, odvážný dobrodruhu! Narazil jsi na rekapitulaci 56. epizody dobrodružství Stříbrných šípů! Tyto rekapitulace jsou tu pro ty, co nestíhají sledovat všechny díly, nebo si chtějí připomenout události minulé, než se ponoří do nových dobrodružství. Pokud si epizodu ještě neviděl a chystáš se na ni, pokračuj ve čtení jen na vlastní nebezpečí – následující odstavce totiž budou plné spoilerů.

Skupina se hned na začátku vrátila od Marion a nyní již byli všichni naprosto přesvědčení, že za vraždami stojí něco více. Pořád ale vlastně neměli téměř nic, čeho by se mohli chytit, aby záhadu nějak vyřešili, a rozhodli se tedy, že zatím doprovodí Baahira, který slíbil, že toho večera bude dělat společnost šlechtici z Dawnwicku, panu Farhornovi.

Dorian a Chicho se ještě cestou zastavili u mistra Laidena a oznámili mu, co ví. Ten jim k tomu neřekl prakticky nic, jenom naznačil, že by tedy v rámci jeho ochrany měli zlikvidovat ony podivné krysy.

A právě o krysách se vydali více zjistit Aaron a Fallan. Nejprve se zdálo, že odejdou s prázdnou, protože jim všichni pouze opakovali, že Tarken má s krysami problém dlouhodobě a není to vlastně nic divného, ale nakonec alespoň něco užitečného zjistili. Dostala se k nim, že v kanálech se podle všeho pohybuje nějaká rohatá osoba, která krysy ovládá.

S těmito informacemi se naši hrdinové shodli, že dalšího dne vyrazí do kanálů, zkusí onu rohatou osobu najít a problém jednou provždy vyřešit. Nejprve ale přišel čas na Baahirův společenský večer. Effi se celá ta situace vůbec nelíbila a snažila se vymyslet, jak by Baahira mohla chránit, ale ten dal jasně najevo, že se ničeho nebojí a na večer se dokonce těší.

Skupina tak čekala a užívala si nočního Tarkenu, zatímco Baahir se vydal za panem Farhornem. Ten se ukázal jako gentleman, s Baahirem si většinu večera jenom povídal a následně se přesunuli na jeho loď, kde se od něj nechal nahý namalovat. Jak ale mnozí z vás asi tušili, poté se situace zvrtla. Pan Farhorn nahý vstal a jako v transu z lodi odešel a zamířil doprostřed města. Tam se po nějaké době střetl s jakýmsi mladíkem, který k němu přišel stejně tak omámeně, a pan Farhorn se jej pokusil bodnout. Naštěstí, Baahir ho celou dobu následoval a podařilo se mu tak zamezit alespoň tomu, aby rána byla smrtelná.

Když k tomu došlo, Farhorn i mladík se z transu probrali a zmatený lord utekl zpět na svou loď. Baahir pak začal vyslýchat mladíka a zjistil, že se jmenuje Liden a spojitost s mistrem Laidenem tak byla očividná. Když se ho Baahir začal vyptávat, zjistil, že mladík si, stejně jako strážný v márnici a Marion, od určité chvíle nic nepamatuje a něco jej zjevně ovládlo. Měl u sebe navíc opět vzkaz, který znovu vyzýval k vydání mistra Laidena.

S těmito informacemi se Baahir vrátil za ostatními a jenom je tak utvrdil v tom, že se musejí vydat do kanálů a zjistit, o co se jedná. Dorian už ale byl dost podnapilý a všichni byli unavení a rozhodli se tedy, že to nechají až na další den. Zatímco ale všichni šli spát, Baahir se vydal za panem Farhornem, aby se ujistil, že je v pořádku. Ten se mu omluvil za situaci, do které ho zatáhl a přiznal, že taky vůbec nechápe, co se stalo. A protože se nacházel v tomto emocionálním rozpoložení, Baahir mu nabídl, že nemusí strávit noc sám.

Dalšího rána se vysmátý Baahir vrátil za skupinou a společně se vydali do kanálů. Netrvalo to dlouho a v kanálech je konfrontovala ona rohatá osoba, o které toho tolik slyšeli. Jednalo se o Satyra, který ale byl podivně nafouklý. Effi byl na první pohled povědomý, ale nedokázala si jej zařadit. Satyr se představil jako Renegát a vysvětlil, že také hledá Starší mozek a věří, že mistr Laiden pro tento cíl může být klíčový, protože on podle všeho „hlídá cestu dál“. Skupina samozřejmě odmítla mistra Laidena vydat, a tak se nevyhnuli boji, jelikož podivný Satyr se je začal snažit ovládat.

Po tuhém boji se jim podařilo Satyra zahnat hlouběji do kanálů, ale ne dřív, než je stihl varovat, že i když jej porazí, stejně nedosáhnout toho, co chtějí.

  • Co na skupinu čeká v kanálech?
  • Kde se skrývá Starší mozek?
  • Co mistr Laiden tají?
  • Co spojuje Effi a podivného Satyra z kanálů?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!