RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 59

Další týden uplynul a my připravili další rekapitulaci pro ty z vás, co epizodu 59 našeho dobrodružství zkrátka nestíhají shlédnout, nebo si potřebují připomenout pár detailů, než se vrhnou na epizody nové! Vy ostatní, co jste epizodu ještě neviděli, ale plánujete si ji pustit, buďte varováni – celý text je plný spoilerů!

Stříbrné šípy, s jejich novou spojenkyní Chicho se vydali do ulic Tarkenu, aby vyřešili záhadnou sérii vražd ohrožující Dorianova bývalého mistra Laidena, ve kterých navíc podle všeho byla zapletená Dorianova bývalá přítelkyně Marion.

Nejprve si však zašli sednout do místního podniku, kde si dali místní specialitu Věc, připomínající vodní dýmku. Dorian tam všem vysvětlil, že se mu nezdá, že by Marion mohla skutečně stát za nějakými vraždami, protože to byla obyčejná drobná dívka. On ji podle všeho opustil bez vysvětlení proto, že se vydal hledat Sashu. Ostatní se s ním shodli, že za tím pravděpodobně bude stát nějaká magie a že tedy vše budou muset více prozkoumat.

Skrze podivné ulice Tarkenu Dorian skupinu dovedl za madam Rachel, majitelkou místního bordelu, která ale také zajišťuje nově příchozím do Tarkenu práci ve městě, což kdysi zařídila i pro Doriho, a tím pádem má přehled o tom, co se ve městě děje. Dorian za starou známou přišel a zeptal se jí co ví ohledně vražd. Ta mu přiznala vlastně jen, že má pocit, že na Marion byly vraždy rychle svedeny, protože vyšetřovatelé se zkrátka snažili celou záležitost hodit co nejrychleji za hlavu. Nabídla mu ale, že by je mohla dostat k tělům obětí, pokud pro ní udělají protislužbu – potřebovala by někoho, kdo by dělal společnost určitému šlechtici z Dawnwicku. K tomu se překvapivě nabídl Baahir, který prohlásil, že mu to vůbec nevadí.

Madam Rachel to schválila a zařídila skupině vstup do márnice. Cestou tam se ještě dozvěděli, že Dorian během svého pobytu byl známý jako Hrdina Tarkenu a podle všeho tam pomáhal méně šťastným. Tuto informaci ale nakonec přešli a dali se do ohledávání mrtvol. Ukázalo se, že mrtvoly předchozích obětí byly dosti podobné mistru Laidenovi a skupině tak došlo, že ať je vrahem kdokoliv, zjevně cílí na mistra Laidena, ale zkrátka jej nemůže najít – proto se vrah uchýlil k tomu, že městu oznámil, že vraždy budou pokračovat, dokud Laiden nebude vydán. Mrtvoly byly probodnuté a zároveň okousané krysami.

Co se týkalo mrtvoly Satyra, který zemřel devátého, ta podle všeho zmizela. Skupina se rozhodla pobavit se strážníkem, který u toho byl, ale zjistili, že tomu z toho dne chyběla část vzpomínek. Aaron se mu tedy podíval do hlavy a zjistil poměrně zajímavou věc. Strážnému skutečně chyběla vzpomínka na to, jak mrtvola zmizela, ale přesto, Aaron ve vzpomínkách zahlédl jakousi krysu, která mu podvědomě připomněla krysu, kterou viděli v brnění ve vile Violin Albellac.

Když tuto skutečnost oznámil zbytku skupiny, poslal Huskyho do kanálů na průzkumy a skutečně objevil obrovské hejno krys, kterým navíc zářily mozky. Krysy se však rozprchly a skupině tak nezbylo než spřádat teorie o tom, zda tím vším nemůže stát Starší mozek.

Následně se ještě bez Doriana, na kterého toho bylo až moc, ostatní vydali do vězení za Marion. Po krátkém rozhovoru s ní došli k tomu, že ona minimálně skutečně věří tomu, že vraždy nespáchala a slíbili jí, že jí pomůžou.

  • Kdo za vraždami mířenými na mistra Laidena stojí?
  • Mají podivné krysy spojitost se Starším mozkem?
  • Jak Baahir obstojí v roli najatého společníka?
  • Bude Dorian muset konfrontovat svou minulost?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!