RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 58

Rekapitulace 58. epizody dobrodružství Stříbrných šípů je tady! Ale buďte varováni – pokud jste epizodu ještě neviděli, následující odstavce jsou plné spoilerů.

Skupina se hned ze začátku pustila do diskuze, co by tedy měli podniknout dál. Nakonec došli k tomu, že pouštět se do boje s Prasátky by bylo nyní pošetilé. Proto se rozhodli, že by nejdřív měli vysvobodit Violin Albellac, i když ani to nebude rychlý úkol.

Nejprve tedy odvedli spřátelené gobliny do Trojskalí a ubytovali je v opuštěném chrámu, aby splnili svůj slib, že jim zajistí bezpečí. Cestou navíc opět přišlo osudné datum devátého a Aaronovi se již tradičně zdál podivný sen, ze kterého usoudil, že další místo, kam by se Gruldan mohl poslat, by měl být Runkertink. To se dalšího dne Gruldanovou zprávou potvrdilo, a naštěstí, Fallan tam díky Aaronově teorii poslal jednoho ze svých sluhů, a ten skutečně potvrdil, že tam došlo k útoku a vraždě, jako na předchozích místech.

Navzdory těmto novým informacím, naši hrdinové si stáli trvali na tom, že nejlepší bude dostat se do Tarkenu a to hned z několika důvodů. Měla by tam být Fallanova stará známá Chicho, která by jim mohla v mnoha bojích pomoci, také by tam měl bydlet Dorianův starý mistr Laiden, který se vyzná v cestování mezi pláněmi, a v neposlední řadě, Gruldan je tam před měsícem také posílal.

Dorian se následně konečně naučil, jak vytvořit teleportační kruh, který tak dlouho studoval, a povedlo se mu skupinu do Tarkenu přenést – tedy skoro. Narazili do magické bariéry, rozprostřené kolem města. U hradeb města překvapivě téměř okamžitě potkali Chicho, která ale byla jiná, než si ji Fallan pamatoval. Z mladé Tabaxi dobrodružky byla poměrně obtloustlá postavička, která se navíc neustále dohadovala se svým obživlým ocasem, panem Chlupáčem, který neustále tvrdil, že on je zdrojem její moci a zjevně měl tendence páchat zlé činy, kde by to jenom šlo.

Chicho se každopádně skrze Fallana se skupinou okamžitě spřátelila a rozhodla se jim pomoci, s čím budou potřebovat.  Společně tak proklouzli do Tarkenu a díky Dorianovým známostem dokonce unikli povinnosti dostat magii kontrolující náramky a byly jim nasazeny pouze falešné.

Krátce nato skutečně našli starého mistra Laidena. Ten se radostně přivítal s Dorianem a následně skupině vysvětlil v jaké situaci se nachází. V první řadě jim řekl, že v Tarkenu se před měsícem skutečně objevil červený drak a na něm pravděpodobně Githyanki, kteří zabili jakéhosi Satyra – to skupině jen opět potvrdilo vzorec míst, na které je Gruldan posílá. V Tarkenu to tím podle všeho ale neskončilo. Během následujícího měsíce totiž zemřelo pár dalších lidí a z jejich vraždy byla obviněna Marion, Dorianova stará známá a bývalá přítelkyně. A jeden z mrtvých u sebe měl zprávu – pokud Tarken nevypadá mistra Laidena, tak budou mrtvoly přibývat.

Všichni se tak shodli, že i kvůli příslibu Laidenovi pozdější pomoci, situaci prozkoumají a vyřeší.

  • Kdo doopravdy stojí za vraždami v Tarkenu?
  • Dokáží Stříbrné šípy konečně pospojovat hádanku, do které je Gruldan zatáhl?
  • Kdo a proč chce, aby Tarken vydal mistra Laidena?
  • Dozvíme se více o Dorianově minulosti?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!