RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 57

Týden se s týdnem sešel a my jsme si pro vás připravili rekapitulaci 57. epizody dobrodružství Stříbrných šípů. Pokud si chcete jen připomenout události minulé, nebo se zkrátka nemůžete dočkat nových epizod a ty předešlé nestačíte shlédnout, čtěte vesele dál. Ale pozor, buďte varováni, jak to, tak u rekapitulací bývá, následující odstavce jsou plné spoilerů!

Stříbrné šípy se rychle vzpamatovaly ze souboje s mini bossem Kronášem a začali řešit co dál. Než ale stihli cokoliv rozhodnout, objevil se u nich obrněný hroší muž, zástupce rasy Giff. Ten jim vysvětlil, že je zástupcem bossů města Fargh’Nash a že za nimi přichází, aby se s nimi domluvil, co vlastně chtějí. Následně se našich hrdinů zeptal, co jim může nabídnout, aby nechali systém ve Fargh’Nashi běžet, jak je. Tím pádem se mu samozřejmě nelíbilo, když Stříbrné šípy naznačily, že by chtěly zlikvidovat samotná Prasátka. Nakonec se tedy se skupinou dohodl, že jim dá čas vše promyslet a sejde se s nimi znovu později.

Tou dobou na místo dorazil Fallan. Ten odhalil, že byl velice produktivní a zjistil poměrně dost informací. Podle jeho zdrojů invaze orků do Spojenectví začala ještě předtím, než se mezi orky objevili démoni. Krátce nato se ukázali Lorfaerd a Pragor, kteří tam převzali velení a až nějakou dobu poté přišla Prasátka. K překvapení Fallana se ale ukázalo, že Prasátka s Lorfaerdem nejsou ve spojení – naopak. Když převzaly kontrolu, Lorfaerd se přestal ukazovat a Pragor byl dokonce bezhlavý vystaven uprostřed města. Kromě toho se naši hrdinové doslechli i to, že když mezi orky Prasátka převzala nadvládu, některé orcké klany se rozhodly to nerespektovat a odešly do pouště. A mezi nimi podle všeho byla nějaká šamanka, o které Stříbrné šípy pojaly podezření, že by to mohla být nemrtvá orkyně, co zničila Silverbridge.

S těmito informacemi si skupina uvědomila, že vlastně sami neví, jak by teď měli postupovat. Nakonec se shodli, že prioritou by pro ně měla být záchrana Violin Albellac, protože likvidace Prasátek je pravděpodobně nad jejich síly. Rozhodli se, že na informace ohledně ní by se mohli zeptat čarodějnice sídlící v poušti, o které se doslechli. Cestou za ní si ale uvědomili, že by mohli zkusit Violin přímo kontaktovat pomocí mindflayerské helmy, kterou získali v Selenilu.

Fallan si helmu tedy nasadil a skutečně se mu podařilo Violin poslat zprávu, kde se jí zeptal kde je, kdo ji drží a zda tam s ní je i Lordfaerd. Skupině se odpovědi dostalo po chvíli – Violin je podle všeho držena kdesi v pláni Abyssu, zavřeli ji tam tři démoni, které najala její sestra Manuela a Lordfaerd je tam pravděpodobně také.

S tímto vývojem byla cesta za čarodějnicí vlastně zbytečná, ale ukázalo se, že Effi, Sasha a Baahir onu čarodějku už potkali v Sedlince, kde unášela děti a byla to právě ona, kdo Effi proklel a proměnil na ženu. Proto se za ní skupina stejně vydala a cestou potkali dvě zajímavé osoby.

První bylo jedno z Prasátek, které se za ní vydalo, protože chtělo pomoct vyřešit jakýsi spor, který mezi třemi Prasátky zavládl. Toho hned využil Aaron a zmanipuloval Prasátko k tomu, aby se otočilo proti svým spojencům, aby se s nimi nemuselo dělit o moc.

Druhou osobou pak byla husa, která se ale ukázala být zakletým vezírem. Onen vezír byl sokem Emiliána el Hosia a skrze sérii nešťastných událostí skončil v této podobě. Skupině se ho zželelo a přesvědčili jej, aby se vydal na cesty s nimi.

Pak už je nic nezdržovalo a Effi se mohla vydat za čarodějkou. Ta se k ní chovala velice mile a držela se nad věcí, ale když na ní Effi zatlačila, čarodějka přikývla, že by jí mohla odklít, pokud jí za to dá svůj hněv, nebo něco jiného, co by ji mohlo zajímat. Effi se rozhodla, že si to promyslí. Aaron s čarodějkou zkusil také mluvit a doptat se jí na nějaké informace, ale rychle si uvědomil, že z ní nedostane nic, aniž by jí slíbil víc, než by chtěl.

Skupina tak zůstala se svou novou husou, spoustou informací a s otázkou… jak tedy postupovat dál?

  • Jakou dohodu mezi sebou mají Manuela Albellac a Prasátka?
  • Zbaví se Effi svého prokletí?
  • Proč Manuela chce odstranit svou sestru?
  • Jsou Stříbrné šípy dost silné na to, aby se postavily Prasátkům?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!