RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 56

Pozor, odvážný dobrodruhu! Narazil jsi na rekapitulaci 56. epizody dobrodružství Stříbrných šípů! Tyto rekapitulace jsou tu pro ty, co nestíhají sledovat všechny díly, nebo si chtějí připomenout události minulé, než se ponoří do nových dobrodružství. Pokud si epizodu ještě neviděl a chystáš se na ni, pokračuj ve čtení jen na vlastní nebezpečí – následující odstavce totiž budou plné spoilerů.

Naši hrdinové si ani nestihli vydechnout po posledním souboji a už za nimi přišla skupinka goblinů, jejichž vůdce se představil jako Rizg. Naštěstí pro všechny, goblini se ukázali být přátelští, a dokonce Stříbrné šípy zavedli k nim do úkrytu, aby jim tam vysvětlili, co po nich chtějí a co pro ně naopak mohou udělat. Pouze Fallan se od skupiny dočasně oddělil a vydal se zjišťovat informace na vlastní pěst, protože měl pocit, že sám bude v orckém městě nenápadnější.

Zbytek skupiny se pak dal do řeči s gobliny. Ti jim vysvětlili, že ve Fargh’nashi je spoustu skupinek a řídí se specifickým systémem hierarchie. Skupinka má svého mini bosse, kterému platí (většinou lidskými otroky) a on je na oplátku chrání. Mini boss se zase zodpovídá bossovi a všichni bossové se zodpovídají a platí obětinami takzvaným třem Prasátkům. A Prasátka podle všeho jsou démoni, vypadající jako prasata.

Rizg a další goblini pak skupině nabídli dohodu. Potřebovali se zbavit svého mini bosse, kyplopa Kronáše, protože mu minulý měsíc nezaplatili, a za odměnu by pro Stříbrné šípy mohli ve Fargh’nashi zjistit nějaké informace, které skupina hledá.

Naši hrdinové nejprve nevěděli, jak se k celé nabídce stavit, ale nakonec došli k tomu, že by se k Prasátkům měli dostat, ať už kvůli informacím, Fallanovým cílům, osobním motivacím některých z nich, nebo kvůli obecnému dobru. Souhlasili tedy, že za Kronášem půjdou a zkusí se s ním dohodnout, aby je zavedl rovnou za bossem a nechal gobliny být, a když to nepůjde, budou se o něj muset postarat násilím.

Kromě toho jim také došlo při pohledu na smlouvu, kterou jim nabízel Soltis, že osoby, které chtěl, aby zabili, jsou právě mini bossové či bossové ve Fargh’nashi. Dorian jej tedy magicky kontaktoval a navrhl, že splní jen určité části smlouvy, pokud jim za to slíbené informace dá. Soltisovi se to líbilo, ale začal vymýšlet opět další úhybky a nové dodatky smlouvy, a tak se skupina znovu rozhodla, že s ním zkrátka nebudou nic mít.

Vydali se tak spolu s gobliny za Kronášem a jeho služebníky a pokusili se ho přesvědčit, aby je zavedl za jeho bossem. To se však samozřejmě vymklo z rukou a začal souboj. Skupina kyplopa i jeho spolubojovníky však nakonec po tuhém boji udolala a rázem před nimi byla otázka – kdo je tedy boss, kterého hledají?

  • Podaří se Stříbrným šípům dostat až k Prasátkům?
  • Jaké spojení mezi sebou mají Prasátka a Lorfaerd a Pragor, které hledá Fallan?
  • Je Vilion Allbelac někde ve Fargh’Nashi a budou naši hrdinové mít čas ji najít?
  • Co Prasátka dělají s lidskými obětmi, které vyžadují?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!