RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 55

Další týden uplynul a my připravili další rekapitulaci pro ty z vás, co epizodu 55 našeho dobrodružství zkrátka nestíhají shlédnout, nebo si potřebují připomenout pár detailů, než se vrhnou na epizody nové! Vy ostatní, co jste epizodu ještě neviděli, ale plánujete si ji pustit, buďte varováni – celý text je plný spoilerů!

Stříbrné šípy byly na cestě do Fargh’nashe a Aaron, obohacený o informace z rozhovoru s červeným drakem Emberclawem, jim byl v patách. Naštěstí se mu podařilo skupinu dohnat včas, a mohli tak do hlavního města orků pokračovat společně.

Aaron skupině řekl o svém rozhovoru s drakem a o informacích o Starším mozku, včetně toho, že pravděpodobně opustil Trojskalí z nějakého důvodu. Všichni se tak pustili do teoretizování, že místa, na které je posílá Gruldan, by mohla být lokacemi, kde se mozek pohyboval. Opět se ale shodli, že vlastně nemají jak tyto teorie potvrdit, a budou tak zkrátka muset počkat než navštíví Tarken a/nebo je Gruldan pošle na další místo.

Pak tedy pokračovali v jejich cestě do Fargh’nashe. Jednalo se o obrovské částečně kočovné město, které se skládalo z několika velkých stabilních budov, a mnoha stanů a menších obydlí, jehož lokace se stále přesouvají, tudíž prakticky není možné se ve městě dokonale orientovat. Kromě orků v něm žili i obři, goblinoidy, démoni, lidští otroci a zkrátka téměř výhradně pochybné bytosti. Proto se naše hrdinové před vstupem náležitě zašpinili a když vstoupili, snažili se hlavně ničím nepřivolávat nežádoucí pozornost.

Ve městě se tedy pohybovali opatrně a podařilo se jim z odposlouchávání zjistit, že tam kdosi pravděpodobně obchoduje s lidmi. Došlo jim i že komusi, dost možná právě démonům, nebo lidem, které Fallan hledá, se tam říká „Prasátka“. Když to začali více řešit, ani nestihli k ničemu důležitému dojít, a všimla si jich skupinka démonických orků, kteří na nic nečekali, předpokládali, že jen utekli otrokářům, a pustili se do boje.

Naštěstí, naši hrdinové na takové protivníky byli připravení a bez větších problémů skupinku vyřídili. V tu chvíli za nimi přišla trojice goblinů, kteří okamžitě dali najevo, že jsou na jejich straně.

  • Co budou goblini po Stříbrných šípech chtít?
  • Skrývá se někde ve Fargh’nashi stále Violin Albellac?
  • Kdo jsou „Prasátka“ a co je jejich plánem?
  • Jak do toho všeho zapadají lidé, které hledá Fallan?
  • A je skupina už alespoň blízko k tomu, aby pochopila plán Staršího mozku?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!