RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 47

Další týden uplynul a my připravili další rekapitulaci pro ty z vás, co epizodu 47 našeho dobrodružství zkrátka nestíhají shlédnout, nebo si potřebují připomenout pár detailů, než se vrhnou na epizody nové! Vy ostatní, co jste epizodu ještě neviděli, ale plánujete si ji pustit, buďte varováni – celý text je plný spoilerů!

Hned na začátku epizody před našimi hrdiny stála náročná otázka – proč si Baahirova sestra  Basira myslí, že Baahir se do Alhadary vrátil před několika měsíci? Chvíli se zdálo, že hledání odpovědí na onu otázku bude náročné. Baahirova sestra odmítala cokoliv vysvětlit, Stříbrným šípům nevěřila a ve výsledku jim zkrátka řekla, že žádní cizinci do Alhadary nesmějí a nechala je v poušti.

Naštěstí, o několik hodin později, když se skupina snažila vymýšlet alternativní plán, jak se do města dostat, Basira za nimi sama přišla a uznala, že když si všechno nechala projít hlavou, došlo jí, že na Baahirovi v posledních měsících skutečně bylo něco divného. Navrhla jim tedy, že jim pomůže se do města dostat a nechá je se, jak vypořádat s falešným Baahirem, tak vyřešit úkol od Gruldana. Varovala je ale, že Ewer, místo, na které je Gruldan poslal, bylo před dvěma měsíci zcela zničeno a nic tam pravděpodobně nenajdou.

Skupina se tedy lstí dostala do města a poté v přestrojení prohledali Ewer, který skutečně byl od základu zničen. Díky Aaronovým instinktům také došli k tomu, že to, co měli původně přinést, byla opět mrtvola, tentokrát však ne Mind Flayerská, nýbrž elfská. Tu tam ale už nenašli a zjistili, že je uložená v místní hrobce, a tak zatím celou záležitost odložili.

Následně se společně přidali k Baahirovi, který se zastavil u hrobky svého manžela. Když se pak však všichni uchýlili ke spánku u Basiry doma, Sasha a Baahir měli podivný společný sen. Původně se zdálo, že sen pouze zachycuje vzpomínku, jak Baahir pohřbívá svého manžela, ale brzy bylo jasné, že k nim promlouvají bohové, protože se v něm ukázal šakal, i záhadný kůň. Ani jeden z hrdinů z toho ale nedokázal vyvodit žádný definitivní závěr.

Netrvalo dlouho, přišel další den a skupina se rozhodla, že přišel čas konfrontovat falešného Baahira. Přišli tak do jeho domu a skutečně jim otevřel kdosi, kdo vypadal přesně jako Baahir. Tento podvodník rychle pochopil, že je v problémech a začal vyhrožovat tím, že dojde pro stráže a nahlásí pravého Baahira a všichni mu budou věřit, protože on není tím, kdo vpouští do města cizince. Skupina se s ním chvíli hádala, ale brzy se ukázalo, že mluví pouze s iluzí – falešný Baahir již byl neviditelný na útěku.

  • Kdo je falešný Baahir a jaké jsou jeho cíle?
  • Proč Gruldan a Kramus chtěli elfí mrtvolu a jak spolu všechna cílová místa souvisí?
  • Co znamenají šakalí sny, které Baahir mívá a proč se v nich najednou objevuje i Sasha?
  • Budou Stříbrné šípy potrestáni za svůj vstup do Alhadary?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!