RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 48

Pozor, odvážný dobrodruhu! Narazil jsi na rekapitulaci 48. epizody dobrodružství Stříbrných šípů! Tyto rekapitulace jsou tu pro ty, co nestíhají sledovat všechny díly, nebo si chtějí připomenout události minulé, než se ponoří do nových dobrodružství. Pokud si epizodu ještě neviděl a chystáš se na ni, pokračuj ve čtení jen na vlastní nebezpečí – následující odstavce totiž budou plné spoilerů.

Naši hrdinové se zapletli do situace, která i pro ně byla nová. Někdo se celé měsíce vydával za Baahira, oni byli v cizím městě a podvodník se je pravděpodobně vydal udat. Když pochopili v jakém problému jsou, začali diskutovat co dál, ale Baahir nakonec rozhodl, že nejlepší bude, když situaci vyřeší sám a ostatní se zatím schovají u Basiry. Baahir tak počkal na místě, ostatní se stáhli a brzy skutečně dorazil falešný dvojník i se strážemi.

Dvojník se však pustil do předem prohraného boje, jelikož Baahir velice rychle ukázal, že sám o sobě ví víc a dvojníka nachytal při několika chybách. Jenomže strážní Alhadary, zvyklí na to, že v jejich utopickém městě každý říká pravdu, nevěděli, co si počít, a rozhodli se dojít pro vyšší důstojníky. Díky jejich přehnané důvěřivosti tak nechali dva Baahiry o samotě a dvojník začal okamžitě Baahirovi alespoň něco vysvětlovat.

Řekl mu, že jeho podoba není žádná iluze, že pochází z národu, kde má každý za úkol najít někoho, kdo vypadá stejně jako on, a převzít jeho život. Také mu upřímně řekl, že až Baahir znovu odejde z města, on jen pozmění své lži a převezme jeho život znovu, načež se pokusil prchnout. To mezi nimi začalo šarvátku, během které se dvojník zneviditelňoval, vznášel, ale Baahir se jej zkrátka odmítal pustit. Do souboje ve vzduchu se nakonec zapojil i zbytek skupiny a když se jim konečně dvojníka podařilo omráčit, změnil se na prach. Dorian z toho usoudil, že se asi muselo jednat o nějaký typ džina, ale více nezjistili.

Každopádně, jejich krytí bylo odhaleno a byli vyhnáni z města. Ohledně Baahirova osudu rozhodli přímo nejvyšší představitelé Alhadary, kteří se poradili s bohy a usoudili, že bohové chtějí Baahirovi umožnit, aby se na pouť se Stříbrnými šípy vydal. Město mu tak odpustili, že do něj vpustil cizince a jeho dalším cestám bylo požehnáno, ale byl upozorněn, že vrátit se může už pouze jednou.

Hrdiny tak čekala otázka co dál, kterou jenom zkomplikovalo to, že se jim ozval Gruldan a zadal jim další úkol, tentokrát ve městě Tarken. Stříbrné šípy se rozhodly, že ráno je moudřejší večera a nechali rozhodnutí na další den. Když však spali, potkalo je hned několik snů. Na Vincenza opět někdo mluvil, on předpokládal, že Devátá, která jej považovala za Idrise a přemlouvala jej, aby se za ní vrátil. Velice ji rozhodilo, když zjistila, že Cenzo Idris není. Aaron zase viděl Trojskalí a svého mistra Rexe, který mu oznámil, že Trojskalí je jiné, než si ho pamatuje, načež se tam zjevil rudý drak. A do třetice, Baahir měl sen plný záhadných scén, kde se mu opět zjevovali šakalové.

A po těchto matoucích zkušenostech se naše skupina probudila do nového dne, plného otázek.

  • Co všechny ony podivné dny znamenají?
  • Kam se skupina dále vydá?
  • Mají úkoly od Gruldana a dění kolem Idila a Deváté nějakou spojitost?
  • Kdo byl Baahirův dvojník?
  • Co čeká na skupinu v Tarkenu?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!