RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 46

Rekapitulace 46. epizody dobrodružství Stříbrných šípů je tady! A jak konec předchozího dílu napověděl, tentokrát se šlo rovnou do akce. Tudíž, buďte tímto varováni – pokud jste epizodu ještě neviděli, následující odstavce jsou plné spoilerů.

Jak jsme tušili ze závěru předchozí epizody, naši hrdinové byli v problémech. Baahir zvedl kalich, který nalezly v ruinách chrámu, čímž způsobil, že místnost, ve které se nacházeli, začal zasypávat písek. Stříbrné šípy se samozřejmě nechtěli nechat pohřbít zaživa a tak, bez jakéhokoliv zdržování, vzali nohy na ramena.

Útěk se ale ukázal být velice náročným. Všechny místnosti, kterými předtím procházeli, byli změněné a pasti a překážky v nich aktivované. Skupina naštěstí měla výhodu, že si chrám již předtím mohla prohlédnout, tudíž všichni alespoň tušili, jak se s nástrahami vypořádat, ale přesto… snaha dostat se z chrámu zabrala Stříbrným šípům téměř celou epizodu. Kromě sípajícího se písku, mizející podlahy a dalších kuriozit, museli dokonce čelit několika mumiím, které povstaly z tamních sarkofágů. Ačkoliv byl onen souboj vítězný, Effi si z něj odnesla prokletí, způsobené nekrotickým úderem jedné z mumií. Na jejím těle se objevily černé žíly, které se navíc pomaličku i rozšiřovaly a ona se začala cítit mnohem slabší a nezdravější.

Po tom všem se skupina konečně dostala ven, ale ukázalo se, že tam nebezpečí nekončí. Na povrchu totiž čekali obrovští obrnění štíři, kteří se okamžitě ukázali být nepřátelští a začal tak další souboj. Z něj naši hrdinové vyvázli a podařilo se jim přerostlá zvířata pozabíjet, či alespoň odehnat, avšak životem za to zaplatilo několik z jejich velbloudů, naživu zůstali pouze čtyři. Kvůli tomu museli vymyslet plán, že když to při dalších cestách půjde, Effi bude schovaná ve svém šípu a Sasha se zase změní na velblouda. S tím se odebrali k odpočinku.

Když se jim ale síly vrátily, zjistili, že Effi, zasažená prokletím, je pořád stejně vyčerpaná, a dokonce se cítí ještě hůř. Chvíli diskutovali, zda dokáží najít někoho, kdo by jí pomohl, ale nakonec se rozhodli to neriskovat a povolali džina Ruvéze, aby jim splnil poslední přání a Effi kletby zbavil. Tak se také stalo a skupina mohla vyrazit k Alhadaře.

Cesta do pouštního města se už obešla bez dalších potíží, ale když už konečně dorazili na dohled od cíle, čekalo na ně další překvapení. Směrem k nim totiž vyrazili alhadarští vojáci, načež se naši hrdinové dohodli, že raději nechají mluvit Baahira. To se ukázalo být jako dobré rozhodnutí, protože mezi vojáky byla jeho sestra. Ta na svého bratra však po krátkém matoucím rozhovoru namířila kopí a prohlásila neslýchané. Podle ní Baahir Alhadaru nikdy neopustil, viděla ho naposledy toho rána a dokonce už i nosí jinou masku, protože povýšil. Skupina zůstala stát v šoku.

  • Kdo se za Baahira celou tu dobu vydává a proč?
  • Dokáže se skupina přizpůsobit netradičním zvykům alhadarské kultury?
  • Jaký předmět na ně na konci Gruldanova úkolu čeká tentokrát?
  • Zjistí Aaron konečně jestli jsou Gruldanovy úkoly nějak napojené na jeho řád?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!