RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 39

Další týden uplynul a my připravili další rekapitulaci pro ty z vás, co epizodu 39 našeho dobrodružství zkrátka nestíhají shlédnout, nebo si potřebují připomenout pár detailů, než se vrhnou na epizody nové! Vy ostatní, co jste epizodu ještě neviděli, ale plánujete si ji pustit, buďte varováni – celý text je plný spoilerů!

Jak napověděl závěr předchozí epizody, Stříbrné šípy čekala schůzka s panem Radojem. Ukázalo se, že jím je skutečně onen loxodon, který se je jen chvíli předtím snažil odehnat lhaním. Kvůli gestu Divoké hodiny však změnil názor a začal se hrdinů alespoň vyptávat odkud gesto znají, proč přišli a podobně. Hrdinové mu namluvili, že je poslal Barnabáš s tím, že by pro ně mohl Radoj mít práci, a on tomu uvěřil. I když zjevně měl určité pochybnosti a odmítal skupině prozradit všechno, řekl jim, že pokud mu přivedou jakékoliv „ztracené duše“, tedy pokud pro něj unesou živé humanoidní bytosti, rád jim zaplatí. Skupina mu naoko přislíbila pomoc a pak se odebrali zpět do pouště za písečné duny.

Když měli zase soukromí, všichni se shodli, že Radoje samozřejmě musí zastavit. Nastal ale problém – někteří si mysleli, že by měli zaútočit rovnou, aby zamezili dalším úmrtím, zatímco další se chtěli lépe připravit a sehnat pomoc. Nakonec to padlo na hlasování a Effi, Baahir a Aaron přehlasovali Vincenza s Dorianem a bylo tak jasné, že útok proběhne ještě toho dne. Skupina se rozhodla počkat do noci, zkusit získat pomoc Ronalda a Ruweese a pak ono přepadení provést.

Effi se tedy opět zkusila spojit s Ronaldem a po několika pokusech konečně dala dohromady celé jeho jméno. Džin jí odpověděl, ale když mu Effi řekla, že po něm chce pomoc, tak jí pouze odmítl s tím, že to není to, co po ní žádal, a přestal komunikovat. S Ruweesem to už ale bylo úspěšnější. Baahir nahlas vyslovil, že si přeje, aby jim pomohl při zlikvidování Radoje a jeho banditů a Ruwees se rozhodl přání vyplnit. Bohužel pro skupinu, džin nevěděl nic o jejich plánu a tak, krátce potom, co se s ním spojili, začal svůj útok, aniž by čekal na noc.

Skupina tak slyšela pouze sérii otřesů a věděli, že už se zkrátka musí zapojit. Když k chrámu dorazili, Aarona ještě zdržel mechanický pavouk, který vyskočil z písku, ale s tím si nakonec poradil a mohl tak nahlédnout do podzemního chrámu. Bylo zjevné, že Ruwees a jeho elementálové skutečně zaútočili, ale nyní už na místě nebyli a Radoj s pořád velkým počtem služebníků naopak stáli pořád na nohou.

Stříbrné šípy se tak loxodonovi a jeho služebníkům postavili v bitvě, během které lítaly zbraně i kouzla. Radoj se ukázal být mocným čarodějem, jeho kouzla zjevně ještě posilovala nějaká jiná, temná moc. Na nějakou dobu dokázal srazit k zemi Aarona i Effi. Skupina se však nevzdala, Radoj dostával ránu za ránou a jeho služebníci jeden po druhém padali. Nakonec si tak loxodon uvědomil, že už nemůže vyhrát a spolu se zbývajícími přeživšími se teleportoval pryč.

Skupina se pak začala vzpamatovávat a vydali se na průzkum chrámu. Baahir našel sošku bohyně Bast a vzal si ji, aby ji mohl odnést do jiného z jejích chrámů. Kromě toho nalezli spoustu různých poznámek, ze kterých opět usoudili, že Manuela Albellac je v celé záležitosti nějak zamotaná. Mezi nimi byl i dopis v cizí řeči. Aaron si tak nasadil magickou helmu, začal ho číst… a jeho výraz hned prozradil, že obsah se skupině nebude líbit.

  • Co stojí v dopise, který Aaron zrovna přečetl?
  • Kam Radoj unikl a bude se skupině chtít pomstít?
  • Co přesně piráti s unesenými lidmi dělali a pro koho pracují?
  • Jakou roli v tom všem hraje Manuela?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!