RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 40

Pozor, odvážný dobrodruhu! Narazil jsi na rekapitulaci 40. epizody dobrodružství Stříbrných šípů! Tyto rekapitulace jsou tu pro ty, co nestíhají sledovat všechny díly, nebo si chtějí připomenout události minulé, než se ponoří do nových dobrodružství. Pokud si epizodu ještě neviděl a chystáš se na ni, pokračuj ve čtení jen na vlastní nebezpečí – následující odstavce totiž budou plné spoilerů.

Na začátku epizody jsme navázali ve chvílích, kdy se naši hrdinové probírali informacemi, které zjistili v Radojově zločineckém sídle. Potvrdilo se nejen to, že Manuela Albellac má s plány tamních pirátů něco společného, ale i to, že to celé je jaksi propojené s orky, kteří napadli Parus. Zjistili ale také jména potencionálních spojek, respektive lidí, kteří by jim mohli dát více informací – vezír Emiliano El-Hosius a Soltis. Ti se podle všeho měli oba nacházet v Madarraqu a tak se skupina sebrala, nabrali Pršipláště a vrátili se zpět ke své lodi.

Už v bezpečí na Plamenném hrotu tedy Stříbrné šípy doletěly až k velkému městu, požádali Darmona, aby na ně počkal, a spolu s Pršipláštěm a Idilem se vydali k jeho hradbám. Tam je ale čekalo nepříjemné překvapení. Místní strážní zneužili svou autoritu a pokusili se od dobrodruhů vybrat poplatek za úplně všechno, od vstupu, přes artefakty až po uši. Skupina se s tím ale nakonec vypořádala v klidu, po vyjednávání zaplatili, co museli a pak skrze ulice Madarraqu následovali Idila až k jeho bývalému domovu.

Ukázalo se, že náš záhadný bezdomovec přebýval v domě se skupinou goblinů nazývaných Klan gobliní sekerky. Ti se ukázali být velice pohostinní a rádi mezi sebou Stříbrné šípy přivítali, aby skupina měla čas se rozhodnout, jak přesně budou ve městě postupovat. Nakonec došli k tomu, že jako první si zkusí promluvit s vezírem Emilianem, ale než za ním půjdou, měli by si sehnat vhodné oblečení. Nestihli ale ani vyjít ven a do domu vstoupil překvapivý host. Byla to Sasha, která goblinům přišla oznámit, že jejich známý Krežít, se kterým cestovala ze Sedlinky, bohužel po cestě zemřel. Došlo tak k jejímu nevyhnutelnému setkání s Dorianem, aniž by se na něj kouzelník mohl nějak připravit. Skupina překvapené Sashe vysvětlila, co se s jejím bratrem vlastně stalo a sourozenci se tak mohli radostně uvítat a přijmout Sashu zpět do skupiny.

Když velká radost opadla, skupina se vydala do města a začali si vyprávět o tom, co všechno se stalo, zatímco Sasha byla pryč. Ona jim oproti tomu vysvětlila, že hledá příbuzné Dora U-Ilzila, který podle všeho také cestoval spolu s ní a Křežítem. Cestou také zjistili, že mají fanoušky. Jméno Stříbrných šípů se podle všechno rozšířilo a naši hrdinové tak ve městě potkali dvě sestry, které byly naprosto nadšené, že je vidí živě, dali jim nakreslené portréty a nějakou dobu za nimi nadšeně chodili.

Pak se společně vydali na nákupy. Nakoupili nějaké magické předměty, Effi si nechala vyrobit „boty“ na kopyta a Aaron si u kováře zažádal o speciální zakázku, aniž by ostatním vysvětlil, o co se jedná. Pršipláště oproti tomu na ulici okradli o peníze i jeho focus potřebný k čarování a skupina se tak rozhodla, že mu udělají magické tetování se stejnou funkcí, aby se situace neopakovala. Ještě předtím je ale překvapil Aaron – oznámil totiž, že si chce koupit mazlíčka.

  • Jaké zvíře si Aaron pořídí a co pro něj kovář připravuje?
  • Co skupině prozradí vezír Emiliano?
  • Zjistí naši hrdinové v Madarraqu více o původu Idila?
  • Co je cílem plánů, do kterých se Stříbrné šípy zapletly?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!