RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 37

Týden se s týdnem sešel a my jsme si pro vás připravili rekapitulaci 37. epizody dobrodružství Stříbrných šípů. Pokud si chcete jen připomenout události minulé, nebo se zkrátka nemůžete dočkat nových epizod a ty předešlé nestačíte shlédnout, čtěte vesele dál. Ale pozor, buďte varováni, jak to tak u rekapitulací bývá, následující odstavce jsou plné spoilerů!

Hned na začátku stála před Stříbrnými šípy těžká otázka – jak komunikovat s obří vosou, která neumí mluvit? Vosa zjevně byla inteligentní a snažila se hrdinům cosi říct, ale kromě kývání hlavou se na nic jiného nezmohla. Skupina tedy po chvíli vzdala svou snahu zjistit víc a zkrátka se všichni vydali na okraj pouště, kam je jejich nová přítelkyně vedla. To se ukázalo být chytrou volbou, protože vosa začala do písku psát a hrdinové tak rychle zjistili co po nich chtěla.

Vosa se představila jako Dolf a oznámila, že se stará o místo odpočinku Dhákira Min Záhna a přilehlý chrám. Ten se ale podle všeho začal otřásat a Dolf se obával, že by mohl spadnout. Proto naše hrdiny přiletěl požádat o pomoc.

Stříbrné šípy se samozřejmě rozhodly situaci prozkoumat a vydali se tedy naskrze pouští a po několika hodinách chrám našli. Netrvalo dlouho a potvrdilo se, co vosa říkala – chrám byl poškozený a periodické slabé otřesy stále pokračovaly. Pustily se do průzkumu a první, co Aarona praštilo do očí, byl symbol boha Záhna, tryskající fontána, namalovaný na zdech. Vzpomněl si totiž, že takový znak měl na plášti muž, kterému Idil původně ukradl disk. Vincenzo se pak zkoušel poptat vosy, zda o disku něco neví, ale neúspěšně a hrdinové tak pokračovali v průzkumu.

Netrvalo to dlouho a našli zeď, která byla zjevně magicky vyčarována, a rozhodli se, že se podívají za ní. Vincenzo ji bezhlavě odčaroval a odhalil tak cestu do skály, u které byl chrám postaven. Hrdinové dovnitř vstoupili, pokračovali po zvuku otřesů a brzy odhalili jejich původ. Ve skále byla postavená místnost, zakončená jakýmisi dveřmi, za kterými seděli dva meditující elfové… a před ním se na zemi válel třímetrový chrápající zemský džin, tedy Dao.

Hrdinové chvíli diskutovali, co by měli dělat, ale nakonec se rozhodli, že vzhledem k tomu, že přišli v dobrém, by mohli zkrátka zkusit Daa vzbudit a domluvit se s ním. To se ukázalo být špatným nápadem, protože když džina vzbudili, tak spolu s chrápáním sice ustaly i otřesy, ale Dao se na ně podíval a oznámil jim, že nemá jinou možnost než s nimi bojovat. Hrdinové se s ním snažili chvíli mluvit, ale brzy pochopili, že Dao je magicky svázaný přítomnými elfy a skutečně tak musí dělat to, co mu řeknou.

Samotní elfové se samozřejmě probrali z meditace a také nehodlali přistoupit na žádné vyjednávání a zkrátka se pustili do boje. Naštěstí pro Stříbrné šípy, Dao prohrát chtěl, aby mohl být osvobozen, a tak našim hrdinům jeho zničení ulehčoval, jak jen mohl. To samozřejmě značně přispělo k tomu, že skupina souboj dotáhla do vítězného konce beze ztrát.

Po vzpamatování se se Dorian vydal je prohledat, aby zjistil s kým vlastně bojovali a proč. Ukázalo se, že starší elf byl silverbridgský profesor a balbalský úředník jménem Ixtaver a ten mladší byl student ze silverbridgské university. Podle dopisu, který u profesora našli, navíc usoudili, že zjevně spolupracovali s piráty v okolí a předávali jim různé, nespecifikované zakázky – a podle všeho o tom věděla i rektorka university a byl do toho zapletený i Charez Radoj, bývalý člen posádky Divoké hodiny. Než tohle ale stihl pořádně probrat, Dorian v profesorově batohu našel podivnou, zjevně magickou, lebku a zvedl jí. Ve chvíli, kdy se jí dotkl, začal zářit, přestal se ovládat a skrze jeho tělo promluvil jiný hlas, oznamující pouze: „Rád bych vám poděkoval, mocní cestovatelé.“

  • Jaká moc posedla Dorianovo tělo?
  • Kam až sahá tajemství, kterou Stříbrné šípy v poušti právě odhalily?
  • Jak bůh Záhn souvisí s Idilem?
  • Proč se všude kolem našich hrdinů stále objevují džinové?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!