RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 36

Pozor, odvážný dobrodruhu! Narazil jsi na rekapitulaci 36. epizody dobrodružství Stříbrných šípů! Tyto rekapitulace jsou tu pro ty, co nestíhají sledovat všechny díly, nebo si chtějí připomenout události minulé, než se ponoří do nových dobrodružství. Pokud si epizodu ještě neviděl a chystáš se na ni, pokračuj ve čtení jen na vlastní nebezpečí – následující odstavce totiž budou plné spoilerů.

Stříbrné šípy hned na začátku epizody pokračovaly ve své snaze z minula a prohledaly zbytek Violininy vily. Bohužel se jim nepodařilo nalézt nic konkrétního, pouze zmínky o tom, že Violin hledala informace o bílých dracích a jejich pokladech, ale také se zajímala o předmět s názvem Odpočívadlo Astrálopitéka – železnou láhev, v níž by měl být uvězněn mocný fiend Yugoloth jménem Astrálopiték, znalý v zakázané magii a kouzlech starých světů.

Tím měli hrdinové vše, co by od vily mohli chtít, a rozhodli se vydat vyslechnout trpaslíka Krammuse Tenhammera, člena Společnosti hříchu, skrývajícího se ve vyšších patrech Temnozáře. Poslali tedy opět Baahira, aby zabavil pana Wilkinse, a vydali se na cestu.  Krammuse našli zcela ožralého ve společnosti dalších trpaslíků a poslali Effi, aby s ním navázala řeč. Překvapivě to fungovalo a Krammus skupině začal, byť dost zmateně, servírovat spoustu informací. Řekl jim o dalších členech Společnosti hříchu a o jejich boji s bílým drakem Mothalaxem přímo na Temnozáři. Vzpomněl si i na to, že právě při tom souboji se Violin ztratila a ostatní se ji vydali hledat, ale při neúspěšném pátrání Krammusovi zmizeli i oni a on od té doby začal mít zvláštní vize. Když se o vizích rozmluvil, ukázalo se, že se mu zjevují různá místa a on je pak ukazuje Gruldanovi na mapě. Skupině v tu chvíli došlo, že se jedná o místa, kam je Gruldan celou dobu posílá. Bohužel ale ani trpaslík sám netušil jaký to má celé vlastně význam, protože, stejně jako zbytek jeho vzpomínek, to měl zahalené v opilecké mlze.

Aaron se ještě pokusil Krammusovi prozkoumat mysl, ale zjistil pouze, že se v něm nacházejí dvoje různé vědomí, avšak to druhé nijak identifikovat nezvládl. Snažil se s tím alespoň telepaticky komunikovat, avšak slyšel pouze hlas volající fráze jako „Hlad. Pomoc. Topím se. Rengee přijď pro mě.“

Dorian mezitím náhodou našel železnou láhev držící Astrálopitéka o které ve vile četl a rozhodl se, že si ji vezme s sebou. Vincenzo zase při prohledávání našel všechny předměty, které kdy přinesli Gruldanovi a rozhodl se vzít si zpátky trojzubec určený k mluvení s rybami. Aaron si zase vzal růži, kterou tehdy přinesli z Ivywoodu.

Když už si nevěděli rady, na co se ptát dál a Krammus ožralý usnul, zkusili jej ještě prohledat, ale našli pouze zmačkanou mapu Dachejské oblasti. Aaron pak požádal El, aby řekl svůj názor a na jeho pokyn, El přede všemi poprvé promluvil. Přiznal, že na Krammusovi cítí něco prastarého, ale není schopný říct co. S tím se Aaron rozčílil, zvýšil hlas a dal všem najevo, že je hrozně frustrovaný tím, že všechny Gruldanovy úkoly nějak souvisí s jeho řádem a podobně, ale on pořád není schopný si celou tu hádanku pospojovat. K řešení se ale bohužel ani s ostatními nedobral, a tak hrdinové vyrazili pryč.

Baahir mezitím konverzoval s panem Wilkinsem a vlastně omylem se mu podařilo zjistit, že Marius Montsen měl syna s Violin a ten syn podle všeho žije v Silverbridgy a pracuje v antikvariátu. Baahir si domyslel, že ho tam pravděpodobně několikrát viděli a když se ostatní vrátili, řekl jim to. Společně však usoudili, že je to v jejich současné situaci asi irelevantní. Místo toho se definitivně shodli, že se vydají do Madarraqu, pak do Alhadary a poté případně do Fargh’nashe. Effi se ještě znovu pokusila kontaktovat Ronalda, ale bohužel si vzpomněla pouze na jeho tituly, ne na celé jméno, takže to nefungovalo.

Vincenzo pak zašel za Baahirem, vyzvedl od něj komunikační botu, aby se hrdinové měli možnost spojit s Beatrice. Gruldan mu kromě toho dal i další sending stone, aby mohli dále komunikovat i s ním. Gruldan se pak vydal za Krammusem a frustrovaný Aaron se rozhodl prozkoumat jeho pracovnu. Zjistil však pouze to, že je skutečně majordomus, přijel na žádost Krammuse z Uhelné věže a také se mu povedlo nalézt schované magické prasátko s penězi s nápisem Na cestu domů.

Pak byla skupina konečně připravena. Vzali Idila, Ixe a Pršipláště, nalodili se za Darmonem na Plamenný hrot a vyrazili. Prase z K.O.R.D.u naopak nechali na Temnozáři. Na palubě se Dorian rozhodl promluvit si s Astrálopitékem, který mu prozradil, že Violin se z něj snažila dostat informace, ale neuspěla, protože ho odmítla pustit. Řekl mu ale také, že by mu mohl poradit kde najít zakázaná kouzla a získat obrovskou moc. Dorian ho ale prozatím odmítl a ukončil komunikaci.

Po nějaké době se na cestě Vincenzovi ozval Gruldan a zadal skupině další úkol. Měli by doletět na místo jménem Trojskalí, pod kterým jsou ruiny jakéhosi města, spojeného se jménem Selenil. Aaron věděl, že Trojskalí je v Království, a dokonce je to místo, kde býval chrám jeho řádu. Díky tomu měl samozřejmě zájem se tam hned vydat, ale zbytek skupiny usoudil, že je zbytečné nad tím přemýšlet, dokud nevyřeší úkol v Alhadaře.

Další dny cesty se pak odehrávaly v klidu, ale další dobrodružství na sebe nenechalo čekat dlouho. Když se Plamenný hrot dostal asi na tři čtvrtě cesty, Darmon si všiml, že směrem k lodi letí obrovská vosa. V reakci na to posádce radostně oznámil, že to je považováno za dobré znamení, ale úsměv všech rychle zmizel, když se za vosou objevilo hejno harpií. Okřídlená monstra loď okamžitě napadla a snažila se svým zpěvem posádku omámit. Při tuhém souboji došlo k celé řadě zajímavých událostí. Effi kvůli zpěvu harpií seskočila z lodi, očarovaný Darmon přestal Hrot ovládat a pokusil se harpiím dvořit a Aaron ukázal něco málo ze své dosud neprozkoumané magické síly. Ve výsledku ale harpie pro naše hrdiny nebyly uctivým protivníkem a všechny do jedné padly. Stříbrné šípy pak obrátili svou pozornost k podivné vose, která přistála u nich na palubě a čekala tam, jako by se jim snažila cosi říct.

  • Jakou zprávu vosa Stříbrným šípům přinesla?
  • Co na skupinu čeká v Alhadaře?
  • Jak jsou Aaron a jeho řád napojeni na Gruldanovy úkoly?
  • Co se skrývá v Krammusově mysli?
  • A co se stalo s Violin a Společností hříchu?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!