RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 35

Další týden uplynul a my připravili další rekapitulaci pro ty z vás, co epizodu 35 našeho dobrodružství zkrátka nestíhají shlédnout, nebo si potřebují připomenout pár detailů, než se vrhnou na epizody nové! Vy ostatní, co jste epizodu ještě neviděli, ale plánujete si ji pustit, buďte varováni – celý text je plný spoilerů!

Po zdrcujících událostech minulého dílu potřebovaly Stříbrné šípy čas na to, aby se vzpamatovaly, a začátek 35. dílu se tak nesl v poklidném duchu a skupina zkrátka putovala směrem k Šeptajícímu Impovi. První zádrhel však přišel, když se k večeru utábořili a všimli si, že se jejich směrem blíží zvláštní postava. Hrdinové nevěděli, jak reagovat, a proto se zkrátka schovali a čekali, avšak brzy zjistili, že je to zbytečné, protože onen poutník nebyl nikdo jiný než Marius Montsen. Alespoň se to tak zdálo, protože tělo skutečně patřilo jemu. Když ale promluvil, naši hrdinové rychle pochopili, že v onom těle není nikdo jiný než Idil.

Následovala diskuze plná všemožných teorií jako že Idilova vstupuje do různých těl, když je to jeho zcela zničeno, a tím pádem by vlastně mohl být klidně stovky let starý. Ve výsledku se ale všichni shodli, že vzhledem k tomu, že Idil sám celé situaci vůbec nerozumí, k ničemu definitivnímu nedojdou, a rozhodli se zkrátka pokračovat v cestě. Mimo jiné se také ukázalo, že Idila jeho tělo vede za diskem, ať už on chce, nebo ne.

Netrvalo dlouho a Stříbrné šípy v doprovodu Idila a Pršipláště se dostali k Šeptajícímu Impovi, kde se znovu shledali s Darmonem a informovali ho o současné situaci, přičemž se rozhodli, že se nejdříve zastaví na Faneé kvůli informacím o Violin a pak vyrazí do Madarraqu, aby s Idilovým problémem konečně nějak pohnuli.

Než se však skupina odebrala na Plamenný hrot, Beatrice všechny překvapila. Oznámila jim totiž, že teď, když se chaos už zdánlivě utišil, se chce vrátit do Silverbridge, pomoct komu to jen půjde a zjistit, co se stalo s její rodinou. Ostatní samozřejmě její rozhodnutí respektovali, navzdory jejich obavám, a tak se se svou přítelkyní srdceryvně rozloučili, slíbili si, že se znovu uvidí a Bea skutečně odešla svou cestou.

Zbylé Stříbrné šípy oproti tomu vyrazili směrem na Faneé. Během volných chvil se Effi zoufale snažila kontaktovat Ronalda, aby jim dal informace o tom, co se stalo v Silverbridgi, ale také o Idilovi. Ačkoliv se jí podařilo její vědomí přenést až do Ronaldovi pláně, její pokusy ho kontaktovat zůstaly nevyslyšené. Dorian, který se s džinem pokusil spojit kouzlem, měl už ale štěstí větší. Poslal Ronaldovi zprávu popisující současnou situaci a po chvíli se mu skutečně dostalo odpovědi, byť lehce zklamávající. Ronald naznačil, že ho situace v Silverbridgi prakticky nezajímá a co se týče Effiiných pokusů ho kontaktovat, vyžaduje, aby byl správně osloven. Stříbrné šípy nejdříve měly radost, že už s ním budou moct komunikovat, ale brzy jim došlo, že si Ronaldův celý titul a jméno nikdo z nich nepamatuje, a tak přemýšlení nad tím odložili na později.

Místo toho se skupina začala radit, jak přistoupí k jednání s Gruldanem. Ve výsledku se rozhodli, že se ho nejprve zkusí na informace ohledně Společnosti hříchu slušně zeptat, pak si zkusí promluvit s trpaslíkem, který se v Temnozáři ukrývá, a když ani jedna varianta nebude fungovat, budou muset na Gruldana přitlačit. Pršiplášťovi se to příliš nelíbilo, ale nakonec se rozhodl spolupracovat.

Během cesty se však stala ještě jedna věc. V noci se Vincenzovi, který u sebe měl v batohu Idilův disk, zdál sen. Sen, ve kterém měl pocit, jako by padal do prázdna a slyšel hlas: Myslel sis, že se mi jen tak schováš, Idrysi? Když se pak zmatený Cenzo ze snu probral, zjistil, že disk se sám od sebe vysunul z batohu ven. Samozřejmě o tom řekl ostatním a společně se rozhodli, že budou muset disk více hlídat a hlásit si, když se cokoliv divného stane.

A s takovou tedy Plamenný hrot dorazil na Fanné a do Temnozáře. Stříbrné šípy se vydali rovnou za Gruldanem a začali se vyptávat na Společnost hříchu a specificky Violin. Gruldan si však udržel kamennou tvář a skupině poradil pouze ať zkusí více prohledat Violininu vilu. To hrdiny samozřejmě rozhněvalo, protože měli definitivní jistotu, že jim temný elf neříká celou pravdu. Váhali tedy zda ho rovnou zmáčknout, nebo jít za trpaslíkem, ale nakonec se shodli, že by prozkoumání vili mohlo skutečně stát za to. Proto se tam přesunuli, začali se hrabat v knihách a zkoumat jednotlivé místnosti, aniž by si sami byli jistí, co přesně hledají.

  • Jaká tajemství skrývá Violinina vila?
  • Kdo je Idrys, kdo ho hledá a jak to souvisí s diskem?
  • Jaká nebezpečí čekají na Beatrice v Silverbridgi a kdy se s ní skupina znovu setká?
  • Proč je Gruldan tak opatrný ohledně odhalování informací?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!