RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 34

Čekali jsme déle než měsíc, ale konečně je to tady! Stříbrné šípy se vrací! Pojďme si ale nejdříve připomenout, co naše hrdiny potkalo v předchozí epizodě. Ale pozor, jak to tak u rekapitulací bývá, následující odstavce jsou plné spoilerů!

Epizoda 34 nás nenechala na akci dlouho čekat, protože jak napovídal závěr předchozího dílu, Stříbrné šípy, bloudící skrze podzemí Silverbridge, se museli pustit do boje s Barnabášem Břitvou. Ukázalo se, že jejich starý nepřítel nyní pracuje pro Klause Morholda a spolu s několika kostlivci se je vydal zajmout. Dorian souboj otevřel sesláním fire ballu, kterým kostlivce smetl, a ostatní se tak mohli pustit do rvačky s Barnabášem. Dokonce i Effi konečně vylezla ze svého stříbrného šípu, když slyšela, že se venku něco děje.

Barnabáš se ukázal být silným protivníkem. Jeho nová síla, regenerační schopnosti a špičaté zuby skupině prozradily, že z něj Morhold udělal nemrtvého. Proti takové přesile však neměl šanci a po krátké šarvátce ho Baahirovo kouzlo definitivně proměnilo v prach. Hrdinové se pak rozhodli neztrácet čas a začali hledat cestu do města. Zadařilo se, jelikož narazili na jednoho z kouzelníků Bratrstva a Bea jej rychle kouzlem přiměla, aby jim ukázal nejlepší trasu. Bohužel, jejich štěstí netrvalo věčně. Ještě se ani nestihli z podzemí vymotat a cestu jim zkřížila podivná mlha, z níž se následně zformoval Klaus Morhold.

Nemrtvý lord Silverbridge skupině chladně připomněl, že jim zakázal do Stříbrného města vstoupit a prohlásil, že budou potrestáni. Když už ale chtěl vyvolat jakési kouzlo, Dorianovi se podařilo ho svou magií zastavit a skupina se tak zase dala na útěk. Morhold je samozřejmě pronásledoval, ale jen o moment později upoutalo pozornost jich všech něco jiného. Město nad nimi začalo vibrovat a kus stropu se dokonce zřídil na kouzelníka Bratrstva a vytvořil tak pro ně únikovou cestu na ulici. Morhold sám ale ztuhl, proměnil se do mlhy a zamířil do města, aby zjistil, co se děje.

Naši hrdinové se odpovědi dočkali rychle. Vyšplhali nahoru a uviděli, že nad Silverbridgem se vznáší jaksi polámaná, nemrtvá orčí žena, jejíž hlas se roznášel po celém městě. Prohlásila, že obyvatelé Stříbrného města mají jedinečnou příležitost jí vydat ty, kteří mají klíče ke Strážcům zítřka, jinak poznají živelnou zkázu. Dále pak na nic nečekala a vypustila dvě elementální bytosti a ve městě zavládl chaos. Na Blatnici začaly padat ohnivé koule, oheň se šířil z budovy na budovu a lidé se dali na úprk, zatímco v bohatší části města se začala zvedat voda, zaplavující ulice a drtící vše, co jí stálo v cestě.

Stříbrné šípy si okamžitě slova orkyně spojili s Idilem a vydali se do Montsenovi věštírny. Cestou spatřili i Morholda, jak se vnesl k oné orkyni a pokusil se s ní konverzovat, ale jejich rozhovor se rychle změnil v magický souboj, ve kterém upír pohořel a zřídil se kamsi do ulic. Baahir a Beatrice se od zbytku hrdinů oddělili, jelikož se snažili pomáhat panikařícím lidem a nasměrovat je směrem do přístavu, do bezpečí. Ostatní mezitím doběhli do věštírny, kam dorazili akorát včas, aby byli svědkem toho, jak ohnivá koule zasáhla a zranila Montsena a Idila na místě proměnila v hromádku prachu. Nezvykle posmutnělý Montsen skupině přiznal, že je to možná jejich poslední setkání a následně vzletěl do vzduchu, kde se sám pustil do boje s orkyní.

Vincenzo se rozhodl neztrácet čas, sebral Idilův disk, nabral jeho popel do lahvičky a pak se zbytkem skupiny utekl až na kraj města. Tam se rozhodli počkat na Baahira a Beu. Ti dva mezitím dělali, co mohli, aby zachránili co nejvíc civilistů, ale Beatrice nakonec rezignovala, smířila se s pádem Silverbridge a po chvíli přesvědčila i Baahira, že už musejí utéct. Nevědě kde jsou ostatní se také vydali do věštírny a cestou se stali svědky magického souboje s orkyní, do kterého se kromě Montsena zapojila i Manuela Albellac a další kouzelníci, včetně lidí na létajících kobercích.

Zrovna když dobíhali do věštírny, Montsen na obloze dostal zásah jakýmsi kouzlem a teleportoval se ke dvojici hrdinů. Ti si okamžitě všimli, že jeho žíly jsou černé a že mu docházejí síly. Beatrice se ho pokusila vyléčit, ale Montsen jí sám řekl, že kouzlo, které jej zasáhlo, je neléčitelné. Následně dvojici ještě poradil, že by měli najít Violin Albellac, o které má informaci, že by se mohla nacházet ve městě Fargh’Nash. Také je požádal, aby jí vzkázali, že ji nikdy nepřestal hledat a že ji stále miluje, načež vydechl naposledy.

S těmito informacemi dvojice dostihla na kraji města zbytek skupiny a zamířili směrem k Šeptajícímu Impovi . Cestou začali debatovat o tom, co se vlastně stalo. V ten moment se vedle nich zviditelnil Pršiplášť, který podle všeho byl celou dobu s nimi, jen neviditelná a tak se na něj ve všem tom chaosu jaksi zapomnělo. Společně došli k tomu, že ti dva elementálové byli pravděpodobně ohnivý a vodní džinové a sama orkyně byla takzvaný Sha’ir, tedy kouzelník, který čerpá sílu právě z džinů. Také usoudili, že musí pocházet ze Spojenectví a pravděpodobně hledá Lanajmat.

Po dlouhé diskuzi došli k tomu, že vyrazí na Faneé, aby tam od trpaslíka, jediného přítomného člena Společnosti hříchu, zjistili něco o Violin a případně se vydali do Alhadary, Madarraqu či Fargh’nashe.

  • Znamená toto skutečně konec Silverbridge?
  • Zjistí Stříbrné šípy co se stalo s Violin Albellac a Společností hříchu?
  • Co tak důležitého se skrývá v Lanajmatu?
  • Jakou cestou se naši hrdinové nyní vydají?
  • A jak na tohle všechno zareaguje Klaus Morhold?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!