RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 27

Pozor, odvážný dobrodruhu! Narazil jsi na rekapitulaci 27. epizody dobrodružství Stříbrných šípů! Tyto rekapitulace jsou tu pro ty, co nestíhají sledovat všechny díly, nebo si chtějí připomenout události minulé, než se ponoří do nových dobrodružství. Pokud si epizodu ještě neviděl a chystáš se na ni, pokračuj ve čtení jen na vlastní nebezpečí – následující odstavce totiž budou plné spoilerů.

Jak závěr minulé epizody přislíbil, Alius, Effi a Vincenzo se rozhodli zkrátit si noc v Balbale návštěvou místního casina. Ačkoliv vstup do něj hlídali dva orkové, Alius dokázal své emoce vesměs udržet na uzdě a nedošlo tak k žádné potyčce. Effi se dokonce podařilo orky oslnit a přemluvit je, aby jim výrazně slevili na vstupu. Následovalo několik zábavných hodin plných hazardních her, během kterých zazářil hlavně Vincenzo, pomáhajíc si trochou magie. Effi oproti tomu nedokázala pořádně pochopit princip casina a rozčilovalo jí, že po každé hře nedostane své peníze zpět.

Ve výsledku se ale v casinu nic klíčového nestalo. Trojice hrdinů tam sice potkala Brandelmana a Zaina, ale chovali se před nimi jako by nic, tudíž se po řadě partiček karet a kol v ruletě zkrátka vrátili ke zbytku skupinu se společným prohlášením, že Effi už do casina nikdy nepůjde.

Dalšího rána se Baahir vydal do plovoucích zahrad, které jeho kůň zničil, zatímco zbytek skupiny šel za majitelkou stromového domu, v němž našli Ashe a Kiela. Stará tetka byla zděšená, když jí řekli, co se stalo, ale s radostí přijala 120 zlatých, které Alius u mrtvol našel a předal jí je.

Baahir mezitím čestně přiznal majitelům zahrad co se stalo, a ti ho požádali o 50 zlatých, které jim po konzultaci se zbytkem skupiny předal. Majitelé z toho měli až podezřelou radost, ale skupina se rozhodla nechat to být a vyrazili na cestu zpět do Neoportu. Cestou se Beatrice navíc podařilo rozluštit k čemu slouží brýle, které u sebe měli Ash a Kiel – podle všeho jejich nasazení má člověku umožnit vidět nepochopitelné, dovolit mu nahlédnout do další dimenze.

Když do města po dlouhé cestě dorazili, neváhali a vyrazili do Okrové perly, kde se měl nacházet další člen posádky Plamene oblohy, Rolf. Možná že až k jejich překvapení ho tam skutečně našli, zabarikádovaného v pokoji ve druhém patře, živého. Rolf rychle pochopil, že Stříbrné šípy se mu skutečně snaží pomoct a odhalil jim co se vlastně stalo.

Vyprávěl jim o tom, jak posádka Plamene oblohy odletěla kvůli zakázce do Dawnwicku, ale situace se tam zvrtla, a tak se kapitánka Marlen pokusila alespoň nakrást co nejvíce magických předmětů. Tak se také stalo, a kapitánka si mimo jiné přinesla podivné magické vejce, ke kterému ji údajně cosi táhlo. Od té chvíle ale začala být Marlen jaksi jiná, odmítala se s posádkou o cokoliv dělit, a to ve výsledku vedlo k tomu, že celá posádka loď opustila a krátce na to začali umírat.

Rolf stihl ještě odhalit, že kromě kapitánky Marlen je on už skutečně poslední žijícím členem posádky. Než se ale stihly Stříbrné šípy poptat na cokoliv dalšího, okna pokoje se rozletěly, odhalil se jim pohled na loď Cognitus s k boji připravenými členy posádky a Rolf se začal vznášet do vzduchu, jako by ho něco neviditelného zvedalo.

V tu chvíli již nebylo na co čekat. Začal boj. Baahir se pokusil Rolfa dostat ze sevření onoho neviditelného chapadla, ale brzy zjistil, že se nejedná přímo o nic neviditelného, spíše o cosi podivného, co tam s nimi napůl bylo, napůl ne.

Ostatní mezitím jeden po druhém naskákali na Cognitus, kde rychle vyřídili dva členy posádky a zasadili pár úderů i samotné kapitánce Marlen. Alius jako první poznal, že na tom všem cosi nesedí. Posádka lodi se chovala divně a samozřejmě, byla tam s nimi i ona nepopsatelná bytost. Vzal si tedy od Beatrice Ashovo a Kielovo brýle a div neuskočil, když se skrze ně podíval. Viděl proud podivné energie přicházející z podpalubí, který vytvářel velkou černou kouli, z níž vycházelo spoustu chapadel. Na některých z nich byly utrhané hlavy posádky Plamene oblohy, jiné zase ovládaly kapitánku Marlen, další členy posádky v podpalubí a jak Alius se zděšením zjistil, i Effi.

Effi ucítila malé bodnutí na zátylku a najednou zcela ztratila kontrolu nad svým tělem. Začala se ohánět po svých spojencích, čímž celou situaci ještě zkomplikovala. Navíc, navzdory Baahirově snaze, chapadlo urvalo hlavu Rolfovi a pokusilo se ovládnout i jeho samotného – tam ale neuspělo, díky síle jeho mysli.

V chaotickém boji se skupině podařilo dorazit kapitánku Marlen, která ještě s posledním dechem zkusila neúspěšné kouzlo, jež ale vyvolalo ohnivého elementála, který se vrhl útokem na její spojence. Skupina se mezitím ve snaze vyhnout se boji s Effi přesunula do podpalubí, kde objevila zbývající členy posádky a ono magické popraskané vejce, zdroj té podivné bytosti, která všechny ovládala.

Ernest během bitvy padnul, k čemuž Effi výrazně přispěla. Alius byl na chvíli prastarou bytostí taktéž ovládnut. Všichni museli využít každou kapičku své moci, ale nakonec posádku pobili, dostali se z moci záhadného vejce a byla to Effi, kdo mu kladivem zasadil poslední úder, čímž zajistila, že ona temná energie zmizela, spolu se všemi chapadly.

A tak Stříbrné šípy tento záhadný a tuhý boj nakonec všichni přežily. Nabízí se jim však další otázka – co teď?

  • Jak se skupina nyní dostane na K.O.R.D.?
  • Co bylo to magické vejce, které dokázalo ovládnout celou posádku Cognitusu?
  • Když na sebe skupina nyní upozornila, odhalí někdo, že Vincenzo je v Neoportu?
  • A jak zareaguje kapitán Orwell, když zjistí, co se stalo?

Na to odpoví další epizody Stříbrných šípů!