RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 22

Připravili jsme pro vás rekapitulaci 22. epizody naší druhé kampaně, dobrodružství Stříbrných šípů! Ale pozor, tyto rekapitulace jsou myšleny pro ty z vás, co nestíhají sledovat každou epizodu, připojili se k našim divákům až později a nemají možnost předchozí díly dohnat, nebo si zkrátka chtějí připomenout co všechno naše hrdiny už potkalo. Pokud ale máte v plánu epizodu si později pustit, tak dále čtěte jen na vlastní nebezpečí, protože jak to tak bývá, rekapitulace je plná spoilerů!

Doriho mrtvé tělo dopadlo na zem a epizoda 22 mohla začít!

Skupina vyřízených Stříbrných šípů se ještě ani neměla šanci vzpamatovat z dobojované bitvy s quaggothy, oněmi rozzuřenými gorilomedvědy, a už se před nimi rýsoval další problém. Co udělají s Dorim? Sasha, jakožto jeho sestra, kouzelníkovu šokující smrt nesla zdaleka nejhůř, a tak se pochopitelně rychle upnula na myšlenku, že Doriho musejí nějak zachránit. Zbytek skupiny s ní samozřejmě souhlasil, a tak bez většího otálení naložili tělo svého přítele na vůz a vyrazili směrem k městu Silverbridge. Alius ještě stihl mezitím požádat Osaam, aby pohlídala Shromaždiště, dokud se tam skupina nevrátí.

Pod rouškou noci se skupina řítila ke svému cíli, až konečně kolem půl druhé v noci dorazili k silverbridgedské ambulanci, kde je přivítal malý povídavý gnóm pan Skily, asistent váženého doktora pana Klause Morholda.

Skilymu to netrvalo dlouho a pochopil, oč jej Stříbrné šípy žádají, a dopřál našim hrdinům sladkou úlevu, když jim řekl, že pan Klaus je skutečně schopný reinkarnační kouzlo připravit, a dokonce je tím jediným mužem v Silverbridgy, co to zvládne. Skily následně od ostatních o Dorim získal nějaké informace, převzal jeho tělo a pak si ještě promluvil se Sashou v soukromí, na její vlastní žádost. Sasha gnómovi přiznala, že ona i Dori jsou šlechtického původu, a že dokonce náleží k rodu Palmsteinů. To Skilyho samozřejmě zaujme, ale slíbí, že informace nepředá nikomu kromě samotného pana Klausa.

Následně zbytek skupiny ještě zjistil, že cena za reinkarnační kouzlo bude minimálně tisíc zlatých, plus náklady za veškeré další léčení mohou sahat až k dalším pěti tisícům. Skily jim také prozradí, že pokud chtějí cenu snížit, mohou přinést do ordinace diamanty potřebné k léčebným kouzlům.

S těmito informace se skupina rozhodne rozdělit se. Baahir se konečně vydá pořádně se prospat do hostince, a Vincenzo se k němu přidá, dohlížejíc na jeho bezpečí. Ostatní, v čele s Aliem se rozhodnou vrátit ještě do Ivywoodu, aby zjistili, co přesně tam po nich Gruldan vlastně chtěl. Před Shromaždištěm na ně poctivě čeká Osaam, která ho podle dohody pohlídala. Skupina se jí ještě zkusí zeptat, zda neví, kde v okolí sehnat diamanty, na což jim Osaam řekne, že mohou jedině zkusit okrást šlechtické rody, což by nedoporučovala.

Alius se mezitím vydá znovu prozkoumat Shromaždiště. V první řadě si prohlédne Onaru, mrtvou lví ženu, tzv. rasy leonin, a usoudí, že jí někdo musel zabít překvapivým útokem, protože na sobě neměla známky souboje. Začne si o tom povídat s El. Vysvětlí mu, že při pohledu na Onaru měl pocit, že je nějak spojená s jeho řádem. El mu řekne, že on nic takového necítí a že má pocit, že si to pouze vsugerovává. Následně Aliovi předává informace o Mind Flayerech, o jejich kolektivním vědomí, o celém Far Realmu, a tom jakou hrozbu by mohli představovat.

Onen zajímavý rozhovor navíc není jediným plusovým bodem prozkoumávání. El Aliovi totiž ukáže magickou růži uprostřed shromaždiště a poradí mu, že to je pravděpodobně to, pro co je Gruldan poslal. Alius ji sebere, řekne o tom ostatním, načež skupina pohřbí Onaru, sebere zbytky Ernesta a vyrazí k Silverbridgy. Cestou se ve vzduchu dokonce objeví otázka, zda by nebyl dobrý nápad udat Osaam, aby získali nějaké peníze pro Doriho léčbu, ale ve výsledku se vznikající nápad vytratil.

Zpátky v Silverbridgy se skupina opět setká s Vincenzem a Baahirem a znovu sjednocená skupina tak může navštívit pana Klause, který jim dá již o něco jasnější informace než pan Skily – Doriho oživování bude trvat pět dní a není jisté, že se podaří. Znovu skupině připomene, že by mu vše ulehčila, kdyby přinesla diamanty potřebné k léčbě.

Ačkoliv jsou po tomto zjištění všichni samozřejmě nervózní, uvědomují si, že jim nezbývá nic jiného než čekat a zkoušet sehnat diamanty. Alius a Effi se rozhodnou, že nastal nejvyšší čas vyrazit na Faneé pro jejich slíbenou odměnu, a tak kontaktují pana Johna Viertla, který je nabere na loď a dokonce jim ještě dá slevu, když mu Effi namluví, že umí skvěle vařit.

Baahir, Vincenzo a Sasha ve stejný čas navštíví Šakaly, aby zjistili, jak se jim daří. Šakalové prozradí, že sice všichni přežívají, ale rozhodně se nemají příliš dobře. Vincenzo s nimi mluví o tom, že bohužel ještě nechytili Osaam a tak jim nemohou nic dát, a Baahir jim dokonce daruje pár mincí, aby přežívali snáz.

V neposlední řadě, Beatrice navštíví svou sestru Clarisu, bydlící v nóbl domě v kampusu místní univerzity. Nervózní kvůli možným následkům, Clarisa malou sestru nejdříve šťastně uvítá, ale pak se jí začne vyptávat, co na místě dělá. Sestry mluví o rozdílnostech svého života, o tom, jak se zároveň respektují i nechápou, a jejich rozhovor přeruší až příchod Clarisina manžela, elfa Vasalora. Vasalor se sice k Beatrice chová mile, ale Clarisa je z něj zjevně nervózní, a tak Beatrice odejde. Podaří se jí ale získat díky sestře přístup do knihovny a zjistit že v nedaleké džungli ve Zničených stezkách se skutečně ztrácí studenti.

Skupina začala diskutovat o tom, že brzy budou muset džungli prozkoumat. Jen krátce na to ale přišel ten šok. Po třech dnech léčby, kdy Stříbrné šípy kromě Alia a Effi, čekali v hostinci, za nimi přišel pan Skily a požádal je, aby spolu s ním šli za panem Klausem. Skupina tak učinila, doufajíc ve šťastný konec jejich strastí, ale když vstoupili do ordinace, tak tam, kde měl ležet Dorian, na ně čekala jen hromada prachu připomínající ho jen tvarem.

Nyní už nebylo, jak tomu vzdorovat. Léčba se nepovedla. Dorian byl mrtvý. Pan Klaus se skupině omluvil, Sasha hystericky plakala, ostatní se marně snažili přijít na jiný způsob, Beatrice běhala po čekárně a hledala Doriho, nevěříc, co se stalo. Avšak nakonec došlo k tomu, k čemu dojít muselo – Sasha si vzala Dorianův popel, viníc sebe sama z jeho smrti, slibujíc, že udělá cokoliv, aby jej oživila… a odešla spolu s ostatními ven z ordinace.

Tam Sasha oznámila, že se na nějakou dobu bude muset vrátit domů, do chrámu, v čemž jí samozřejmě nikdo nemohl bránit. Všechny čekal těžký úkol… akceptování smrti dobrého přítele.

  • Jak bude cesta Stříbrných šípů vypadat bez Doriho?
  • Opustí Sasha skupinu jednou provždy?
  • Co všechno bude čekat na Alia a Effi zpět na Faneé?
  • A hlavně, byla Dorianova smrt pouze náhoda nebo osud?