RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 54

Rekapitulace 54. epizody dobrodružství Stříbrných šípů je tady! Ale buďte varováni – pokud jste epizodu ještě neviděli, následující odstavce jsou plné spoilerů.

Na začátku epizody se naši hrdinové stále vzpamatovávali ze souboje s neothelidem a prohlíželi si zajímavé magické předměty, které našli. Vincenzo se do zkoumání pustil až trochu příliš a přitom, když se snažil naladit na bič z chapadla neothelida, se teleportoval do jiné dimenze, kde zůstal a skupina usoudila, že je to součást procesu a rozhodli se věřit, že je v bezpečí a vrátí se jim, až bude připraven. Později se však konverzace strhla na ožehavé téma – co teď? Dobrodruzi si vyměnili celou řadu teorií ohledně toho, co zjevení Staršího mozku znamená, jak souvisí s Gruldanovi úkoly a Společností hříchu, ale společně došli k tomu, že pořád asi nemají dostatek informací na to, aby vše rozšifrovali.

Aaron pak ale začal řešit něco zcela jiného. Přiznal, že by se rád podíval přímo do chrámu, kde sídlil jeho řád a naznačil, že se mu vůbec nelíbí nechávat v Trojskalí živého červeného draka, hlavně proto, že by to mohlo ohrožovat Smír. Skupina tak začala debatovat nad tím, zda už jsou dostatečně silní na souboj s drakem, ale nakonec došli k tomu, že by to pravděpodobně znamenalo smrt alespoň některých z nich, a že to za to tím pádem nestojí.

I když se to Aaronovi těžko přiznávalo, nakonec uznal, že mají pravdu, a společně se tak vrátili do Fest La Rest. Tam se dohodli, že se vydají s Fallanem do Fargh’nashe, vyřeší záležitosti tam, získají nějaké spojence a podobně a poté se vrátí a draka skolí. S takovou dohodou se odebrali ke spánku, ale ukázalo se, že Aaron pořád měl jiné plány.

V noci vzbudil Effi, kouzlem jí namluvil, že se za ním stavil jeho mistr Rex a proto se do Trojskalí musí ještě vrátit, a vyrazil tam na vlastní pěst. Když se skupina ráno vzbudila, jeho lsti sice plně neuvěřila, ale rozhodli se jeho přání respektovat a vyrazili směrem do Fargh’nashe s tím, že je Aaron snad brzy dožene.

Aaron v Trojskalí mezitím vystoupal až ke svému chrámu, kde byl konfrontován obrovským červeným drakem Emberclawem. Ten na něj naštěstí nezaútočil, protože mu Aaron dostatečně podlézal, a dokonce mu dal nějaké informace. Řekl mu, že do Trojskalí se přesunul, protože zjistil, že Starší mozek, bytost obrovské inteligence, které teritorium dříve patřilo, ho opustil. Podle všeho se tak stalo krátce před útokem orků, kteří draka v jeho záměrech předběhli. Také usoudil, že mozek rozhodně Trojskalí opustil z nějakého dobrého důvodu a dal Aaronovi za úkol, aby o tom zjistil víc, pokud ho nechce mít za nepřítele.

  • Proč Starší mozek opustil Trojskalí a co chce po Stříbrných šípech?
  • Najdou naši hrdinové ve Fargh’nashi Violin Albellac?
  • Čeká skupinu skutečně souboj s červeným drakem?
  • Dokáže se Aaron v orckém městě ovládat?
  • Zjistí skupina více o tom, co stojí za válkou ve Spojenectví?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!