RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 51

Další týden uplynul a my připravili další rekapitulaci pro ty z vás, co epizodu 51 našeho dobrodružství zkrátka nestíhají shlédnout, nebo si potřebují připomenout pár detailů, než se vrhnou na epizody nové! Vy ostatní, co jste epizodu ještě neviděli, ale plánujete si ji pustit, buďte varováni – celý text je plný spoilerů!

Po intenzivní akci minulého dílu, tato epizoda začala značně napjatě! Stříbrné šípy a Fallan, který se k nim nachomýtnul, sledovali nemrtvou orčici, kterou znaly díky jejímu zničení Silverbridge. Orčice si jich všimla, nechala efríta vyčarovat masivní stěnu z ohně a tím jim zabránila, aby se k ní vůbec mohli přiblížit. Naši hrdinové tak mohli jen sledovat, jak orčice přešla chrámem a brzy se vrátila, nesoucí jakési tělo, než se zase vytratila pryč.

Skupina si tak po chvíli oddychla a začali diskutovat co to všechno znamená. Došli k tomu, že orčice zjevně slouží Deváté a pravděpodobně se snaží o oživování dalších geomágů, i když to všechno samozřejmě bylo pouhou teorií. Pozornost na sebe však opět strhl Fallan. Ten opět zopakoval, že hledá artefakty, které by mu mohly pomoct při hledání mužů jménem Lorfaerd a Pragor, ale kromě toho rozeznal, že Aaron je z Trojskalí a začal s ním o tom mluvit. Řekl mu, že u Trojskalí údajně je skrytý chrám s mind-flayerskou technologií, kam se také chtěl vydat. A na závěr odhalil, že všechny své informace má od muže jménem Soltis, který sídlí ve Fest La Rest.

Aaronovi se informace ohledně chrámu zdály být podivné, ale vzhledem k tomu, že Gruldan jim stejně zadal úkol se na Trojskalí podívat, za Soltisem také mířily a El také měl pocit, že to stojí za prozkoumání, rozhodl Aaron spolu se zbytkem skupiny, že se tam s Fallanem vydají.

Před odchodem ještě vrátily vykradené artefakty z hrobek zpátky na své místo a Vincenzo se znovu setkal s podivnou ženou, která se jej předtím snažila omámit a tvrdila mu, že je bůh. Po rozhovoru s ní zjistil, že kdysi bývala člověkem, ale nyní je z ní bytost zvaná Lamia. Spolu s ostatními však došel k tomu, že momentálně pro ni nemohou nic moc udělat a skupina se tak vydala na cestu.

Stříbrné šípy a Fallan tak prošly portálem, ocitli se na hranici Bažin šílenství a vydali se do Fest La Rest.  V tomto městě plném obchodu a hazardu se skupina vydala do Fallanova osobního casina. Tam se někteří opět zúčastnili hazardních her, ne zrovna úspěšně, zatímco Aaron se s Fallanem dohodl, že se podívá do jeho myšlenek, aby zjistil více o jeho napojení na Mind Flayery – nenašel však prakticky nic, kromě podivných vzpomínek na kočku s mluvícím ocasem.

Místo toho se pak všichni společně vydali na Soltisem. Ten už díky vezírovi El Hosiovi dobře věděl, co jsou zač, a tak jim řekl, že s ním rád bude spolupracovat a dá jim nějaké informace. Aby to však nebylo moc jednoduché, trval si na tom, že s ním musejí podepsat smlouvu, že i oni pro něj musí udělat jakousi službičku. Řekl, že smlouvu připraví a skupina se odebrala pryč.

Fallan pak Stříbrné šípy ještě varoval, aby si na Soltisovi smlouvy dávaly pozor, ale ubezpečil je, že jeho cíle jsou kladné – chce prý zničit to, co ovládá orky.

  • Co ovládá orky?
  • Co bude Soltis po Stříbrných šípech chtít?
  • Co se ukrývá v mind-flayerském chrámu ve Trojskalí?
  • Dostanou konečně naši hrdinové nějaké zásadní odpovědi?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!