RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 52

Pozor, odvážný dobrodruhu! Narazil jsi na rekapitulaci 52. epizody dobrodružství Stříbrných šípů! Tyto rekapitulace jsou tu pro ty, co nestíhají sledovat všechny díly, nebo si chtějí připomenout události minulé, než se ponoří do nových dobrodružství. Pokud si epizodu ještě neviděl a chystáš se na ni, pokračuj ve čtení jen na vlastní nebezpečí – následující odstavce totiž budou plné spoilerů.

Na konci minulé epizody nechal Fallan všechny v napětí, když naznačil, že ví, kdo nebo co ovládá orky. Skupině se naštěstí podařilo z něj informace rychle dostat. Podle Fallanových informací orky vedou právě Lorfaerd a Pragor, které on sám hledá, ale to není celé. Za Lorfaerdem a Pragorem podle něj stojí démoni – proto proti nim zbrojí Soltis, který je sám ve spojení v ďábli. Démoni a ďáblové jsou totiž ve věčném konfliktu zvaném Blood War.

Tato informace skupinu příliš nepotěšila, protože se všichni shodli, že se nechtějí přidávat ani na stranu démonů, ani na stranu ďáblů. Tak či tak za nimi přišel Soltis a představil jim svůj návrh. Hrdinové by s ním měli sepsat smlouvu, kterou by se zavázali k zavraždění několika osob a Soltis by jim výměnou za to dal informace o orcích a také přesnou polohu Violin Albellac. Stříbrné šípy sice požádaly o čas na rozmyšlenou, ale poměrně rychle došly k tomu, že ačkoliv ti lidé, které by měly zabít, pravděpodobně jsou spříznění s démony, tak oni nechtějí být nájemnými vrahy. Kromě toho navíc navštívili muže jménem Klempíř, jehož smrt si Soltis také přál, protože mu údajně něco dlužil. Ukázalo se, že jde o obyčejného hobita, který pro peníze upsal svou duši peklu. Naši hrdinové bohužel rychle pochopili, že mu nijak pomoci nemohou, ale definitivně je to utvrdilo v tom, že se Soltisem minimálně zatím spolupracovat nebudou.

Místo se rozhodli, že se portálem přesunou do Trojskalí, prozkoumají situaci tam, zkusí splnit Gruldanův úkol a případně se pokusí najít onen čtvrtý chrám, o kterém se Fallan zmiňoval. Před odchodem je ještě ale zastavil Soltis a i když byl zklamaný, že hrdinové nechtějí smlouvu podepsat, z dobré vůle, a možná i proto, aby je přesvědčil, aby v budoucnu přehodnotili, jim prozradil alespoň pár informací. Řekl jim, že Společnost hříchu podle všeho unesla mind-flayerská loď a když se z ní vrátili, byli všichni až na Kramuse všemožně proměnění. To samozřejmě vyvolalo diskuzi, že například Mind-Flayer, kterého naši hrdinové našli při plnění prvního Gruldanova úkolu, mohl být jeden z členů Společnosti hříchu.

S těmito novými informacemi se skupina teleportovala do Trojskalí, kde je přivítalo šokující překvapení – pohled na prolétávajícího červeného draka, stejného jako Aaron viděl ve svém snu. Krátce nato za nimi přišla Aaronova stará známá, dívka jménem Alison, která je do situace zasvětila. Vysvětlila, že Smír, město ležící pod chrámy Trojskalí, se z útoku orků vzpamatovala a ona se stala jeho vůdkyní, ale nic tam není takové, jak bývalo. Taky přiznala, že i k překvapení sama sebe zjistila, že má zvláštní schopnosti, podobné těm Aaronovým. Na závěr pak vysvětlila, že drak se objevil pár měsíců zpátky, usídlil se v jednom z chrámů, občas město napadá a spoustu z místních obyvatel ho začalo raději uctívat, čímž Smír přišel o další obyvatele.

Aaron byl tím vším samozřejmě silně zasažen a rozhodl se, že tomu všemu musí přijít na kloub – co drak v Trojskalí dělá, jak to nyní vypadá v jeho starém chrámu i těch dalších, Gruldanův úkol a tak dále. V první řadě se však spolu s ostatními rozhodli, že zkusí najít onen čtvrtý tajný chrám – a s pomocí vůdce drakova kultu, kterého Aaron zmanipuloval tím, že mu lichotil a falešně jej obdivoval, se jim to podařilo.

Skutečně se dostali do podzemního chrámu a po chvíli zkoumání jim bylo jasné, že je v něm něco špatně. Chrám nebyl stejný jako ty ostatní v Trojskalí a všechno nasvědčovalo tomu, že se jedná o opuštěnou mind-flayerskou kolonii. Na zdech navíc byly nápisy jako Toto je Selenil či Tady vládne Rengee. V ruinách však naši hrdinové nebyli sami. Nacházel se tam ještě pološílený Nothic, blábolící si sám pro sebe. Ten mluvil o podivných bytostech se špičatýma ušima, o tom, že vůdce je pryč, ale je tu strážce, který se plazí všude kolem a podobně. A v této situaci, kdy zmatená skupina stála uprostřed podivného děsivého města, nejistá co dál, jsme naše hrdiny prozatím zanechali.

  • Kdo je Rengee a co se v Selenilu stalo?
  • Kdo jsou „strážce“ a „bytosti se špičatýma ušima“, kterých se Nothic tak bojí?
  • Co červený drak chce v Trojskalí?
  • Kde jsou proměnění členové Společnosti hříchu a proč se Krammus neproměnil?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!