RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 50

Rekapitulace 50. epizody dobrodružství Stříbrných šípů je tady! A jak konec předchozího dílu napověděl, tentokrát se šlo rovnou do akce. Tudíž, buďte tímto varováni – pokud jste epizodu ještě neviděli, následující odstavce jsou plné spoilerů.

Jak napovídal závěr předchozí epizody, na akci jsme tentokrát nemuseli dlouho čekat. Stříbrné šípy, odhodlaní pobít ghůly v nekropoli, aby si udobřily Černou bouři, ale zkrátka i aby zabránily znesvěcování místních hrobů, se řádně připravily a vrhly se na mrchožrouty po hlavě, čímž odstartovaly boj, který trval prakticky až do konce epizody.

Souboj s několika ghůly skupina zvládla téměř bez problémů, ale když nestvůry konečně odehnali, rozhodli se, že se vydají hlouběji do nekropole, aby odhalili, kdo za podivným chováním ghůlů stojí. Netrvalo dlouho a Aaronovi se pomocí jeho čtení myšlenek podařilo zjistit, že u jakéhosi sarkofágu v jedné z pyramid se kromě dalších ghůlů a ghastů nachází jakási inteligentní bytost, připravující nějaký rituál. Ačkoliv nevěděli, proti čemu stojí, všichni se shodli, že ta bytost pravděpodobně bude tím, kdo ghůly ovládá a rozhodli se, že si s ní zkusí promluvit a případně jí zlikvidují.

Aaron se vydal dopředu a ke svému zděšení zjistil, že se jedná o odpornou obludu, s klouby navíc, černými vlasy přes obličej a děsivě dlouhými nehty. Zvláštní však bylo, že její nohy se měnily v písek, jako by byla jakýmsi typem džina. Obluda dlouho neváhala, okamžitě využila situace, spoutala Aarona kouzlem a vzala si trochu jeho krve. Než stihl kdokoliv zareagovat, rituál, který obluda připravovala, se zaktivoval, chrám se otřásl a na jedné ze zdí se otevřel portál.

Z něj však k překvapení všech vyšla lidská postava se stříbrnými vlasy, zahalená v černé kápi. Než se neznámý stihl zorientovat, zbytek skupiny se pustil do boje s mrchožrouty a onou podivnou obludou, a jemu tak nezbylo než se přidat. Následoval předlouhý tuhý souboj, ze kterého Stříbrné šípy a neznámý nakonec vyšli vítězně, když obludu zničili a zbytek ghůlů se rozprchl.

Na oddych však nebyl čas. Obě strany ostražité, neznámý a Stříbrné šípy ze sebe navzájem začali tahat informace. Naši hrdinové nakonec přiznali, co jsou zač, co dělají v hrobce a že jejich hlavním cílem je zjistit více o Deváté a situace ohledně orků celkově. To neznámého příjemně potěšilo a začal také mluvit. Představil se jim jako Fallan a vysvětlil, že se nacházel v chrámě na hranicích Bažin šílenství a Spojenectví, kde hledal artefakty, které by mu mohli pomoct při jeho cestě do Farg’Nashe, kde hledá muže Lorfaerda a Pragora.

Když už se však Stříbrné šípy začínaly uvolňovat a chápat, že pravděpodobně našly spojence, všimly si něčeho, co všechny zarazilo. Na sarkofágu, u kterého celou bojovalo stálo Osmá… a byl otevřený a prázdný. A než stihli tuhle informaci byť jen zpracovat, v hrobce se objevil někdo, koho dobře znali – nemrtvá orčice, která zničila Silverbridge.

  • Co byla podivná obluda zač a co způsobil rituál, který připravovala?
  • Budou se naši hrdinové s orčicí muset utkat?
  • Bude Fallan skutečně spojencem skupiny, nebo ví víc, než se zdá?
  • Kde leží těla dalších geomágů?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!