RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 43

Další týden uplynul a my připravili další rekapitulaci pro ty z vás, co epizodu 43 našeho dobrodružství zkrátka nestíhají shlédnout, nebo si potřebují připomenout pár detailů, než se vrhnou na epizody nové! Vy ostatní, co jste epizodu ještě neviděli, ale plánujete si ji pustit, buďte varováni – celý text je plný spoilerů!

Díky překomplikovanému plánování, kterým skončila minulá epizoda, se naši hrdinové tentokrát mohli pustit hned do akce. Nastal čas na asasinaci Cornelia. Jak bylo domluveno, Vincenzo a Aaron se teleportovali k neoportskému lordovi do pokoje a jak byli informováni, našli ho v posteli s kurtizánou. V tu chvíli vezír Emilian vytvořil v pokoji zónu ticha a Vincenzo na nic nečekal. Svým bičem začal mlátit Cornelia a než měl jeho starý sok jakoukoliv šanci se bránit, padl mrtvý k zemi. Jak to tak ale bývá, komplikace se objevily navzdory tomu.

Zaprvé, zóna ticha bohužel neobsáhla celý pokoj. Zadruhé, Effi si myslela, že ji její přátelé potřebují a vyskočila ze šípu ven. A zatřetí, koberec na zemi se ukázal být magickým, ožil a začal na naše hrdiny útočit. Tyto tři faktory dohromady daly recept na katastrofu. Koberec totiž obalil Effi a strhl ji ke dveřím, mimo zónu ticha. A v tu chvíli už bylo jasné, že je zle. Aaron a Vincenzo začali vybourávat okno, aby se dostali pryč, Giffové za dveřmi se začali pokoušet dostat dovnitř a volali na poplach a kurtizána jen zmateně bezhlasně máchala rukama. To samozřejmě zpozoroval i zbytek skupiny venku a Baahir se tak připravil pod okno, aby přátelům mohl pomoct utéct, a Dorian se připravil na případ, že se bude muset zapojit do boje.

Effi s pomocí Aarona nakonec z koberce unikla a vzhledem k tomu, že do pokoje už se blížili Giffové, ale i Vincenzův otec a další strážní, vyskočila z okna Baahirovi do náručí. Aaron a Vincenzo se pak teleportovali pryč. Bohužel, dveře se v tu chvíli rozrazily a Dorian, který zapomněl na přítomnost nevinné kurtizány, vyslal zvenku do místnosti ohnivou kouli. K jeho smůle, kouzlo zabilo právě jen kurtizánu, zatímco ostatní jej ustáli. Effi, Aaron, Vincenzo a Dori díky tomu alespoň ale měli čas na útěk. Hůř na tom pak byl Baahir se Sashou, proměněnou do pavouka, na rameni. Trochu se zpozdil a na ulici ho tak okamžitě dostihl Vincenzův otec, připravený ho zadržet násilím. Naštěstí, Baahir ho kouzlem zahalil temným mrakem, obmotal kolem něj lano a s Doriho pomocí se změnil do orla a i se Sashou odletěl do bezpečí.

O nějakou dobu později se pak skupina sešla v bezpečí v hostinci. Jediný, komu se stalo cestou něco zajímavého, byla Effi. Ta totiž v Domě radosti potkala Ronalda, který jí pochválil za to, že kráčí cestou, kterou pro ni určil, a povzbudil ji, aby dále hledala to, kam patří Idil se svým diskem. To pak Effi přetlumočila ostatním a začali jednat co budou dělat dál. Nejprve nějakou dobu počkali, aby kontaktovali vezíra, a ten jim řekl, že i když se objevilo komplikace, vše proběhlo dobře a poslal jim peníze. Následně je požádal, aby chvíli počkali, než jeho obchodníka, který je má poslat za dalším úkolem, kontaktují.

Skupina tedy začala řešit co dělat dál a probírali hlavně Idila, disk a také situaci rodiny Ub-Ilzilů a záhadné černé bouře na poušti. Nakonec se rozhodli, že se rozejdou po městě a pokusí se zjistit co nejvíc informací.

  • Co stojí za vznikáním černých bouří?
  • Bude mít vražda Cornelia následky?
  • Po čem vlastně touží Ronald?
  • Kam směřuje Idilův disk?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!