RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 42

Rekapitulace 42. epizody dobrodružství Stříbrných šípů je tady! A jak konec předchozího dílu napověděl, tentokrát jsme se dozvěděli spoustu informací. Tudíž, buďte tímto varováni – pokud jste epizodu ještě neviděli, následující odstavce jsou plné spoilerů.

Vincenzo se po svém šokujícím rozhovoru s vezírem vrátil do hostince v Domovech Řemesel a na verandě našel Aarona, jak trénuje svou novou kočku. Bez otálení mu tak oznámil, že mu vezír nabídl pomoct při zabití Cornelia a Aaron, i když zaskočený, nakonec prohlásil, že věří Vincenzově úsudku, a s misí tak rád pomůže. Pak se oba v klidu vyspali a ráno o všem řekli i zbytku skupiny.

Naši hrdinové měli nepřekvapivě smíšené reakce, nejvíce proti byl Baahir, ale nakonec, když slyšeli, že Vincenzo půjde do akce klidně i sám, slíbili pomoc. Nejprve se však museli postarat o celou řadu maličkostí během dne.

Sasha využila informací, které jí dal vezírův sluha, a spolu s Dorianem se vydala za město za rodinou Dora Ub-Ilzila. Nakonec úspěšně ve smradlavé polorozpadlé chatce našla Dorova otce a bratra a oznámila jim, že s jejich synem cestovala karavanou ze Sedlinky, ale cestou je přepadla podivná černá bouře a Doro bohužel zemřel. Nešťastný otec jí řekl, že za to určitě může jeho bratr Moro, který neustále zkouší různé kouzelnické rituály a pravděpodobně rozzlobil poušť. Začal dvojici prosit, aby mu přivedli domů alespoň Mora, aby neztratil i dalšího syna, ale dvojice mu řekla, že se k tomu možná vrátí později.

Aaron a Effi se mezitím zastavili u kováře a vyzvedli si své zásilky. Effi dostala železné boty s bodci na kopyta a Aaron obsidiánový luk, rozpojující se na dýku a krátký meč.

Vincenzo s Baahirem se oproti tomu vlastně jen potloukali po městě, neúspěšně hledali chrám Strážce a povídali si o moralitě mise, na kterou je vezír posílá.

Po několika hodinách se ale skupina zase sešla u obchodu jménem Zlatý hlas. Jednalo se o velice kuriózní budovu, na jejíž stěnách byla celá řada obrazovek promítajících obrazy hrdinů, jak využívají magické artefakty. Mezi nimi byl například i Amdal. Hrdinové se zašli podívat dovnitř a tamní obchodník jim velice extravagantně začal prodávat všemožné magické předměty. Nakonec si ale jenom Effi koupila magický kornout se šesti kopečky zmrzliny, z nichž každý má jiný magický efekt – a to ještě s tím, že má Zlatý klas právo ji kouzlem monitorovat a případně umístit na jednu z obrazovek.

Když pak Šípy obchod opustily, rozhodly se, že by mohly zkusit najít Brandelmana. Baahir toho dosáhl pomocí magické kočky a ukázalo se tak, že jejich starý známý je ubytovaný ve velice hezkém hotelu nedaleko. Skupina jej tedy přišla navštívit a snažili se ho poptat na vícero informací ohledně jeho bratra, které by se jim v budoucnu mohly hodit. Ukázalo se ale, že Brandelman je pořád stejný, nedá se s ním normálně mluvit, za všechno chce nějaké protislužby a tak dále. Skupina tak celý rozhovor vzdala a vrátili se k aktuálnějším záležitostem.

Společně tedy navštívili vezíra a oznámili mu, že jsou všichni připraveni se zúčastnit atentátu na Cornelia. Potěšený vezír jim vysvětlil, že Corneliu má pokoj v patře hostince U měděných vrat a on je schopný zajistit, aby jeho strážní byli zaneprázdnění v přízemí. Pak následovalo dlouhé plánování, během kterého jeden nápad střídal druhý, objevovaly se všemožné skulinky, až nakonec skupina došla k následujícímu – Corneliu odejde do pokoje, vezír rozptýlí stráže, Vincenzo s Aaronem a Effi v šípu se do pokoje teleportují, vezír tam kouzlem vytvoří zónu ticha, hrdinové Cornelia co nejrychleji zabijí, vezmou jeho tělo a zmizí, zatímco ostatní budou připraveni jakkoliv pomoci opodál.

Na tomto plánu se tedy dohodli a dorazili na místo, kde byl neoportský Velmistr bankéřů ubytován. Sasha ještě proměnila Baahira v mlhu a poslala ho, aby situaci obhlédl uvnitř. Ukázalo se, že vezír stráže rozptýlil pomocí harému dívek. Corneliu si však jednu z nich odvedl k sobě, což věci komplikovalo a navíc, před jeho dveřmi hlídali dva hroší muži, Giffové. Baahir o tom ostatní informoval, ale už nebylo zbytí, byla to jejich nejlepší příležitost. Effi tak nalezla do šípu, Aaron si jej vzal, Vincenzo je teleportoval k oknu do Corneliova pokoje… a akce začala.

  • Podaří se Stříbrným šípům Cornelia zabít, aniž by se dostali do problémů?
  • Budou naši hrdinové muset opustit Madarraq a pokračovat ve svém dobrodružství jinde?
  • Je Brandelman skutečně jen protivný dobrodruh a podvodník, nebo má vyšší cíle jako jeho bratr?
  • Co provedl Dorův bratr Moro v poušti a skutečně to souvisí se záhadnou černou bouří?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!