RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 41

Týden se s týdnem sešel a my jsme si pro vás připravili rekapitulaci 41. epizody dobrodružství Stříbrných šípů. Pokud si chcete jen připomenout události minulé, nebo se zkrátka nemůžete dočkat nových epizod a ty předešlé nestačíte shlédnout, čtěte vesele dál. Ale pozor, buďte varováni, jak to, tak u rekapitulací bývá, následující odstavce jsou plné spoilerů!

Nákupy v novém městě pokračovaly. Jak jsme věděli už z minula, Aaron se rozhodl, že si pořídí zvířecího společníka. Spolu s ostatními tak došel do příslušného obchodu a vybral si divoký druh kočkovité šelmy, gaval. Obchodník ho informoval, že předchozí majitelé ho vrátili, protože se jim nepodařilo ho zkrotit, ale Aaron věřil, že to změní a za malou kočku tak zaplatil. Následně si zjistil, že tento druh zvířete se vždy upne na jednoho majitele a roste podle toho, jak silné je jejich pouto.

Skupina si pak pořídila oblečení vhodnější do teplého počasí a pak se vydali splnit svůj slib a nechali Pršiplášťovi udělat magické tetování deštníku na ruku, aby mu už nikdo nemohl ukrást jeho focus. Sami začali uvažovat, že si udělají společné tetování šípu, ale rozhodli se, že to nechají na jindy, až budou mít více peněz.

Pak konečně měli vše, co chtěli, a vyrazili sjednat si schůzku s vezírem. Dorazili tak k jeho sídlu a jeho služebníci, po zjištění, že se jedná o Stříbrné šípy, jim oznámili, že vezír přijme za patnáct minut. Skupina tak tedy pouze počkala před sídlem a když nastal čas, vstoupili.

Vezír k nim byl možná až překvapivě velice vstřícný a když mu řekli vše, co ví, přiznal, že skutečně o Radojovi a pirátech ví a považuje je za nepřátele. Odkázal je ale spíše na Soltise, který se podle všeho právě onou problematikou přímo zabývá. Také skupinu přiznal, že si najal Andala a jeho dobrodružnou skupinu, aby situaci prozkoumali, ale nabídl skupině, že se k celé operaci také mohou připojit a dostane se jim odměny. Nakonec ještě i zmínil to, že ve městě se pohybuje Ian Morhold a skupina by ho mohla najít v jisté hospodě.

Sasha se pak vezíra ještě zeptala na U-Ilzila a ačkoliv jemu samotnému to jméno nic neříkalo, jeden z jeho sluhů se ozval a řekl Sashe, že U-Ilzin žil za hradbami a tam by tedy mohla najít jeho rodinu. Skupina se s těmito informacemi dala na odchod, ale vezír ještě telepaticky požádal Vincenza, aby se za ním zastavil o půlnoci.

Když se skupina vrátila do domu u Klanu gobliní sekerky, Cenzo se jim s onou informací svěřil. U nikoho to ale nevyvolalo žádné podezření, protože vezír se jevil jako hodný muž. Zbytek skupiny se pak shodl, že hledání Iana Morholda a další záležitosti nechají až na další den a zkrátka se odebrali ke spánku. Cenzo na půlnoc došel podle instrukcí k vezírovi a ten mu řekl, že zná jeho příběh a proto usoudil, že by ho mohlo zajímat, že v Madarraqu se pohybuje velmistr neoportských bank, Cornelius. Vezír naznačil, že ví, že Vincenzo by si přál jeho smrt a on mu může pomoct tím, že zaměstná Corneliův doprovod, jehož členem je i Vincenzův otec. Vysvětlil, že on sám ho chce odstranit a pokud to pro něj Vincenzo udělá, dá mu za to dva tisíce zlatých.

Cenzo překvapivě snadno souhlasil a poznamenal, že Cornelius si bezesporu zaslouží zemřít a další příležitost jen tak nepřijde. Slíbil tedy vezírovi, že požádá skupinu, aby se toho zúčastnili s ním, ale dodal, že i kdyby nesouhlasili, on do toho půjde.

  • Co Cornelius provedl Vincenzovi?
  • Jak se skupina k Vincenzově žádosti postaví?
  • Jaké informace odhalí skupině Soltis?
  • Co dělá Ian Morhold k Madarraqu?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!