RECAP: Stříbrné šípy, Epizoda 32

Týden se s týdnem sešel a my jsme si pro vás připravili rekapitulaci 32. epizody dobrodružství Stříbrných šípů. Pokud si chcete jen připomenout události minulé, nebo se zkrátka nemůžete dočkat nových epizod a ty předešlé nestačíte shlédnout, čtěte vesele dál. Ale pozor, buďte varováni, jak to tak u rekapitulací bývá, následující odstavce jsou plné spoilerů!

Na začátku epizody byli naši hrdinové stále celkem otřesení z událostí na Míse, ale museli okamžitě řešit, jak zareagovat na zadání dalšího úkolu od Gruldana, který je posílal do Alhadary. Baahir dal okamžitě najevo, že by ohledně toho byl nervózní, jelikož v jeho domovském městě se cizinci příliš často neukazují. Skupina mu jasně řekla, že pokud má s návratem do Alhadary problém, rozhodně se tam vydávat nebudou, ale nakonec všichni souhlasili, že to zkusí, nicméně až po odvezení předmětů z Mísy Gruldanovi a vyřešení problémů v Silverbridgi.

Pak tedy na Plamenném hrotu vyrazili na Faneé, zatímco Effi zůstala po celou dobu schovaná ve svém šípu. Cestou se s nimi rozloučil Karl Chamberledge, kterému Bea ještě dala magický předmět ze své kuše, aby s ním skupina mohla komunikovat na dálku. Následně skupina po několikadenní cestě dorazila k Temnozáři, kde k jejich překvapení na nádvoří kempovala celá řada příslušníků rodu Naziri, nově zvoleného šlechtického rodu rady Silverbridge. Mezi nimi se naši hrdinové jen zmateně protáhli a dorazili do Gruldanovi pracovny, kde na ně ale čekalo další překvapení. Spolu s Gruldanem tam totiž seděli Mando Naziri, madam Kulpová, Leoš Kormidelník Pouzar, Lynx, Kristian von Palmstein a Klaus Morhold, s tím že po chvíli dorazil i Pršiplášť.

Skupinu to samozřejmě rozhodilo, i když se údajně jednalo jen o formální setkání v rámci udržování vztahů mezi Faneé a Silverbridgem. Aaron začal všechny u stolu telepaticky varovat, že Morhold je upír. Překvapivě to na nikoho kromě Pršipláště nemělo velký vliv, zdálo se, že všichni zkrátka věří, že Morhold je jejich přítelem. Následovala tak vypjatá situace, kdy Morhold začal vyslýchat skupinu ohledně toho co v poslední době dělali. Když z nich ale nic moc nedostal, očaroval Vincenza, díky čemuž z něj dostal informace, že byli na K.O.R.D.u a viděli bronzového draka.

Mezitím se na palubě Plamenného hrotu probral Dorian, který se okamžitě vydal za zbytkem skupiny. Naštěstí ho cestou zastavila Beatrice, která odmítala s Morholdem mluvit a odešla z místnosti. Rychle Dorimu vysvětlila, co se za poslední dny stalo a varovala ho, že v Temnozáři je Morhold. Dorian jí na oplátku zase prozradil, že předtím se zhroutil kvůli tomu, že neuposlechl Morholdův rozkaz zabít Karla Chamberledge, což mu značně ublížilo, ale zároveň to zlomilo Morholdovu schopnost mu dávat rozkazy, minimálně dočasně. Ke dvojici se pak připojil i Aaron, panikařící kvůli očarování Vincenza. Spolu s Dorianem tak začali v paláci a kolem něj vyvolávat paniku, zvonit na zvony a přesvědčovat všechny, že hoří. Morhold v tu chvíli pochopil, že není vítaný, rozloučil se se skupinou a odešel, čímž jeho kouzlo omamující Vincenza pominulo. Pršiplášť pak od kouzla oprostil i Lynxe, načež mu skupina vysvětlila celou situaci ohledně Morholda a Chamberledge, s tím že zatajili jenom to, že Karl je drak.

Mezitím také vyřešili záležitosti s Gruldanem, kterému předali krabičku a trojzubec z Mísy, zatímco dýku oslabující čaroděje a hůlku detekující magii si nechali. Snažili se z něj dostat i nějaké informace o jejich dalším úkolu, ale jako obvykle, Gruldan nebyl příliš sdílný.

Lynx se skupinou nakonec nechal přesvědčit a slíbil jim, že pomůže ostatní rodiny přesvědčit třeba tím, že jim předá dopisy pro ostatní apod. Skupina tak začala řešit, jak se dostat do Silverbridge, přičemž je překvapil Pršiplášť, který jim řekl, že má ve městě své známé, kteří by jim s tím mohli pomoct a jeden z nich, Kriminar, se má dokonce v blízké době na Faneé objevit. Dohodli se tedy, že se s ním setkají a do té doby se budou snažit v Temnozáři zjistit co nejvíc informací o upírech.

Během těchto dnů se Pršiplášť, Beatrice a Dorian pustili do zjišťování informací. Dozvěděli se, že upíři opravdu umí téměř neomezeně očarovávat lidi, přimět je k tomu, aby se jim snažili vyjít vstříc a podobně, ale existující i snadno dostupné artefakty, které to dokážou znegovat. Také si ověřili, že jsou výrazně zranitelnější na slunci a do budovy mohou vstoupit pouze pokud budou pozváni. Na závěr se ale dočetli i to, že když upír zemře, zformuje se znovu na nějakém konkrétním vybraném místě, většinou rakvi nebo podobně, a to místo tak musí být zničeno, aby zemřel definitivně. Stříbrné šípy pak usoudily, že pan Monsen nebo Brandelman by mohli vědět kde Morhold toto místo má. Dorian ještě zmínil jistého Gregora, jednoho z nejstarších nemrtvých, který by onu informaci taky mohl mít.

Vincezno se tou dobou pokoušel prozkoumat více Temnozář, ale jeho snahu vždy zastavil pan Wilkins, který ho až neuvěřitelně dokázal zastihnout vždy, když mířil někam, kam by neměl.

Aaron se téměř již tradičně vydal zkontrolovat kovárnu Sunnyho a Broxla, avšak zjistil, že je už nějakou dobu opuštěná. Vzal tam s sebou i Yxe s pomocí kterého upravil své dvě tyče na „meče“, velice amatérské. Yx během své práce tam navíc zjistil, že v kovárně se dříve nacházel nějaký ohnivý elementál, konkrétně že tam byla držena bytost jménem Azer. Kromě toho v souladu s hledáním své nové cesty změnil Aaron i svou image a začal nosit černé oblečení včetně pláště a lehké zbroje. Během toho si i promluvil s El, který mu slíbil, že mu správný směr pomůže najít. Prozradil mu i, že by se časem měli podívat do Dawnwicku, ale nejprve by měli ještě zjistit více o všem, hlavně co se Mindflayerů týká.

Baahir si zase koupil novou zbroj, díky které si ostatní konečně všimli jeho nekrotického zranění, ke kterému přišel během svého záhadného snu o pouštním městě a šakalovi.

Když se skupina zase sešla v Temnozáři, rozhodli se vyjasnit si pár věcí s Gruldanem. Nejprve se s ním domluvili, že odteď na každý ze svých úkolů budou mít měsíc a za každý týden navíc se jim budou strhávat peníze. Dorian se Gruldana pak ještě v soukromí zeptal, zda není upír nebo nemrtvý, ale ten to popřel a Baahir pomocí kouzla potvrdil, že mluví pravdu. Ostatní se z něj také ještě snažili dostat další informace, ale jediné, co Gruldan řekl, bylo, že je z podzemí. Když svou marnou snahu vzdali, Vincenzo ostatním řekl o svých neúspěšných pokusech prozkoumat Temnozář, načež se celá skupina rozhodla, že mu s tím při čekání na Kriminara pomůžou.

  • Jaké tajemství hrad Temnozář ukrývá?
  • Podaří se Stříbrným šípům vrátit do Silverbridge?
  • Jaký plán naši hrdinové při snaze zlikvidovat Klause Morholda zvolí?
  • Kdo doopravdy je Gruldan a co stojí za jeho úkoly?
  • Přinese Kriminar nějaké užitečné informace, nebo bude… jako Pršiplášť?

To se dozvíte v dalších epizodách Stříbrných šípů!